Emanuel Črnko: Sve smo bolji, željno čekamo utakmicu protiv Kustošije u petak

Četvrtak, 29. rujna 2022. 12:52 Napisao  I. V.

Očekujemo momčad Kustošije u niskom bloku s petoricom igrača otraga, na nama je da to pokušamo probiti, poručuje Jure Srzić

Emanuel Črnko, Marinko Koljanin i Jure Srzić
Emanuel Črnko, Marinko Koljanin i Jure Srzić

Orijent i Kustošija u petak (15.30) na Krimeji igraju utakmicu 8. kola:

- Utakmica će se igrati unatoč vremenskim nepogodama, teren je jako dobro podnio kišu, a mi smo jako dobro podnijeli zadnje dvije utakmice na tragu onoga što očekujemo. Rezultati u zadnjim dvjema utakmica su bili dobri, dobra je bila igra, komplimenti igračima i treneru na dobroj igri u Zmijavcima. Znamo da je Croatia vrlo jaka kod kuće, dvaput smo vodili na terenu na kojemu će malo momčadi ostati neporažene. Igrači su svjesni da smo u pravu kada tvrdimo da imamo kvalitetnu momčad i da imamo dovoljnu širinu u kadru. Očekujemo nastavak pozitivne serije i da ćemo se priključiti vrhu, kazao je u uvodu uobičajene presice dopredsjednik Marinko Koljanin.

Emanuel Črnko vratio se nogometu nakon duge stanke, u razdoblju prije teške ozljede prošle sezone postao je jedan od stožernih igrača:

- Odigrali smo dobro zadnje dvije utakmice. Bilo je dobrih i loših stvari, koje smo proanalizirali. Atmosfera u momčadi je jako dobra, sve smo bolji, željno čekamo utakmicu protiv Kustošije. Vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača ostvariti pozitivan rezultat na Krimeji. Koljeno je super, iza mene je težak period, htio bih se zahvaliti klubu i stručnom stožeru, svima koji su mi davali podršku. Bilo je teško, ali to je razdoblje iza mene. Željan sam igre, kaže Črnko.

Jure Srzić ističe sljedeće:

- Dečki još uvijek nisu osvojili određene principe u igri, koji trebaju ispunjavati na višoj razini. Ostalo je sve zadovoljavajuće, idemo u pozitivnom smjeru, momčad se iz kola u kolo diže, kako kroz priremni, tako i kroz natjecateljski period, kaže trener Orijenta, koji ovako najavljuje domaću utakmicu u petak:

- Kustošija je drugačiji protivnik od Dugopolja, koje je na Krimeji igralo otvorenije. Očekujemo momčad Kustošije u niskom bloku s petoricom igrača otraga, na nama je da to pokušamo probiti, poručuje Srzić što će biti teško bez učinkovitih napadača:

- Napadači jako puno rade za momčad u obje faze igre, dolaze u šanse i sigurno će im se otvoriti, kao što se Dukađinu otvorilo protiv Dugopolja, kada je prelomio utakmicu. Vjerujem u napadače, naglasio je Srzić.

Trener Orijenta nema velikih problema oko rostera, nakon operacije ramena oporavlja se Andro Švrljuga, dok Djibrilla neće igrati protiv Kustošije, jer je dobio crveni karton u Zmijavcima.

Standings provided by SofaScore