Superliga: Riječanke nadoknadile dva seta zaostatka i ostvarile prvu pobjedu u Ligi pet

Nedjelja, 23. veljače 2020. 20:01 Napisao/la  KS

Odigrale su utakmicu s dva lica, u prvim dvama setovima nikako nisu uspjevale pronaći mirnoću, koncentraciju i odlučnost u završnici

Radni dogovor
Radni dogovor

Superliga odbojkašica – Skupina 1, 3. kolo

Rijeka CO – Enna Vukovar 3:2 (23:25, 21:25, 25:21, 25:15, 15:13)

Dvorana mladosti. Gledatelja 50.

Suci: Ksenija Jurković i Željko Grgas.

RIJEKA CO: Bakarčić, Sulić, Volarić (L), Štiglić, Kesten (L), Žarković, Vrban, Popić, Koraca, Cvitković, Mioč, Fabris, Aničić.

ENNA VUKOVAR:  Bilić, Pejaković, Ćirić, Kelava, Vučković, Orlić, Majer, Brocić, Đerić (L), Vujović, Savić (L), Kovač, Lukić.

Odbojkašice Rijeke ostvarile su prvu pobjedu u „ligi pet“, nakon poraza od Marine Kaštele na otvaranju natjecanja Riječanke su na Trsatu u dramatičnoj utakmici velikim preokretom ugrabile pobjedu protiv Vukovarki.

Ekipa trenera Igora Lovrinova nije odigrala utakmicu na razini  mnogih ovosezonskih, što automatski ne znači da su Riječanke igrale loše.

Odigrale su utakmicu s dva lica, u prvim dvama setovima nikako nisu uspjevale pronaći mirnoću, koncentraciju i odlučnost u završnici, sve ono što ih je u konačnici dovelo do preokreta i vrijedne pobjede.

Riječanke u svakom slučaju zaslužuju čestitke za prikazano, ne nadoknađuje se baš svaki dan dva seta minusa.

Nakon što su u prvom setu ispustile veliku prednost, a u drugom posustale u samoj završnici, Riječanke su protiv silno borbenih i motiviranih Vukovarki igrati počele tek u trećem setu.

Činilo se da su Vukovarke na najboljem putu da utakmicu u tri seta privedu kraju, imale su i sasvim solidnu prednost (19:21), ali kod domaćih djevojaka nešto kao da se prelomilo.

Prvo su poravnale rezultat (21:21), onda preko Mioč i Žarković došle do tri set lopte (24:21) i započele preokret.

Četvrti set Riječanke su ekspresno odradile u svoju korist odigravši sjajno u polju, na servisu i na bloku, u petom setu Riječanke su nekoliko puta morale „lomiti“ uporne gošće.

Prvo su povele 5:2 (odlična dionica Korace), Vukovarke su izjednačile.

Onda su se zahvaljujući seriji gostujućih pogrešaka odvojile na 10:6, Vukovarke su iznova „puhale za vrat“ (11:9).

Konačno su došle do tri meč lopte (14:11) i tek treću pretvorile u pobjedu.