KREŠIMIR JURIĆ

Pitanje je što će biti od igračica kroz duže razdoblje

Subota, 04. studenog 2017. 13:54 Napisao/la  V. P.

Jako sam zadovoljan s ovime što smo dosad učinili

Krešimir Jurić (Rijeka CO)
Krešimir Jurić (Rijeka CO)

Odbojkašice Rijeke u nedjelju gostuju kod Nove Gradiške. Ekipa je to koja još nije ostvarila pobjedu ove sezone, no Riječanke se spremaju bez imalo podcjenjivanja protivnica.

- Nadamo se pobjedi. Imali smo dobar niz, prije poraza od prvakinja Marine Kaštele, ali unatoč tome nadamo se povratku u kolotečinu sa pozitivnim rezultatom. Respektiramo protivnice jer iako nemaju pobjedu, igraju na domaćem parketu. Očekujem dobru utakmicu, rezultat ovisi i o njima, ne samo o nama, no vjerujem u našu pobjedu. To bi nam bio dobar podstrek za težak tjedan,  jer u srijedu igramo kup-utakmicu, a zatim ponovno u subotu prvenstvo, rekao je trener odbojkašica Rijeke CO Krešimir Jurić.

Riječanke su nakon četiri kola treće na ljestvici Superlige s četiri boda više od četvrte Kaštele Cemex.

- Jako sam zadovoljan s ovime što smo dosad učinili. Imao sam neko svoje razmišljanje da bi tako moglo biti, ali mislim da možemo još i bolje. Naravno, malo po malo, jer ništa ne ide preko noći. Pobijedili smo treću i četvrtu ekipu od lani, igrali smo sa prvakinjama u egalu, nadam se da tako možemo nastaviti. Naravno da će poraza biti, ali važno je da dobro igramo i ispravljamo nedostatke, kaže Jurić.

O tome gdje vidi Rijeku na kraju sezone riječki strateg nije htio govoriti.

- Tek smo počeli, nitko ne zna što će biti za dva, tri mjeseca. Sad smo treći, dizat će se i ostale ekipe, ali i mi. Siguran sam da će liga biti jako zanimljiva, dodaje trener Riječanki.

Bivši trener Rijeke CO Igor Lovrinov, Jurićev je suradnik, ali i selektor mlađih uzrasnih kategorija u Hrvatskom odbojkaškom savezu.

U regiji se dobro radi, klubovi funkcioniraju i imaju rezultate. Odbojkaši Rijeke su kao i odbojkašice u Superligi, Drenova se bori za Superligu, tu je još Kostrena i puno klubova u nižim ligama.

- Sasvim solidno se radi, rekao bih da smo u zlatnoj sredini. Rezultata ne nedostaje, kao ni igračica. Pitanje je samo što će od njih biti kroz duže razdoblje. Netko ima bolje, netko lošije uvjete, ali kada se sve zbroji, dobro stojimo, zaključio je Jurić.