Igor Lovrinov: Iznad svih očekivanja je rezultat kojega smo ostvarili

Srijeda, 04. siječnja 2023. 21:04 Napisao/la  KS

Napravili smo više nego što je bilo tko očekivao, a četiri pobjede su sjajan kapital za nastavak prvenstva, kaže trener odbojkašica Rijeke

Igor Lovrinov
Igor Lovrinov

Uoči početka sezone "akcije" odbojkašica RIjeke u elitnom razredu nisu baš najbolje stajale, uoči početka drugog dijela sezone malo tko misli da Riječanke neće uspjeti očuvati status. 

Mlada ekipa trenera Igora Lovrinova ostvarila je četiri pobjede, neke iznimno bitne budući da su ostvarene protiv direktnih konkurenata u borbi za ostanak i promovirala još nekoliko novih igračica na hrvatskom odbojkaškom nebu, što je posljednjih godina postao trade mark riječkog kluba, uz Mladost najtrofejnijeg u Hrvatskoj.

- Jako sam zadovoljan prvim dijelom. Iznad svih očekivanja je rezultat kojega smo ostvarili, ali i igre koje smo prikazivali većim dijelom prvog dijela sezone. Po mom skromnom mišljenju zaslužili smo uhvatiti još koji bod, ali ne mogu se žaliti na ništa. Napravili smo više nego što je bilo tko očekivao, a četiri pobjede su sjajan kapital za nastavak prvenstva. Od te četiri pobjede tri su ekipe koje su ispod nas na ljestvici i koje nam dolaze u Rijeku. I to bi trebala biti prednost. Čini mi se da bi mlade djevojke mogle igrati bolje doma nego vani, ali to nije pravilo, kaže Igor Lovrinov, trener odbojkašica Rijeke.

Igor Lovrinov oprezan je u izjavama bio i kada je imao ekipe koje su se prošetale do naslova prvakinja, jasno je da će s ovako mladom ekipom puhati na hladno sve dok ne odigraju posljednju utakmicu u sezoni.

- To se sve promijeni preko noći. Neka se netko ozlijedi, mi smo u velikim problemima. To je neminovnost s kojom moramo živjeti. No, ove su cure zaista opravdale očekivanja. Da možemo nikada ne bismo dopustili da ovako mlade djevojke budu nositelji, ali silom prilika smo im dali šansu, a one su je maksimalno iskoristile. Nije sporno da su talentirane, a kada pričam o tome ne mislim na Maru Štiglić, koja je već tri godine član prve postave i etablirani igrač, govorim tu o Lani Francetić, koja je 2007. godište i osnovni primač u ekipi, Tei Pavačić, koja je korektor i 2006. godište, Petri Gregorović, koja je srednjak i 2006. godište. Zaista su pokazale da su talentirane, i uz djevojke koje su nam okosnica, one su nam velika snaga. Bilo bi sjajno kada bi to potrajalo, ali to neće biti tako, nastavlja Lovrinov.

Crna strana budućnosti kaže da će te djevojke biti teško zadržati, ljepša strana budućnosti pak kaže da će Riječanke novu sezonu otvoriti nastupom na državnom juniorskom prvenstvu, gdje su jedne od glavnih favoritkinja za prvo mjesto.

- Na juniorskom prvenstvu imamo velike ambicije, Split je moguće i jači od nas, u finalima nas zadnjih godina pobjeđuju, ali mi smo tu u vrhu i sve osim finala bih smatrao neuspjehom. Naravno, uvijek se može nešto dogoditi, ali mi smo u vrhu, medalju moramo uzeti i mislim da hoćemo.  Mislim da to dokazuje da sve to skupa što radimo ima smisla. Istina je da su neke od tih djevojaka došle kod nas, Gregorović, Pavačić, Ščekić su recimo došle iz Vežice, ali došle su vrlo mlade. No, to je i dokaz da se u Gradu nešto radi i da se događaju lijepe stvari, a ovo jesu lijepe stvari. Druga strana medalje je ta da ih nećemo moći zadržati, ali sve dok smo na nogama ne treba nas otpisivati, zaključit će Igor Lovrinov.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.