Alen Horvat: Nakon svega osjećam olakšanje, predsjednik nam je zapravo napravio uslugu

Utorak, 28. veljače 2023. 10:03 Napisao  I. V.

Osjećam zadovoljstvo i ponos zbog svega što smo napravili u posljednjih godinu i pol dana, kaže bivši trener Al Batina

Alen Horvat
Alen Horvat

Alen Horvat otišao je iz Al Batina zajedno sa stručnim stožerom koji su činili pomoćnici su mu bili Daniel Šarić i Mladen Posavec, stručnjak za fizičku spremu Davor Lješević, trener vratara Ivan Grabovac i analitičar Rade Ljepojević.

- Mogu reći da nakon svega osjećam određeno olakšanje, isto tako osjećam zadovoljstvo i ponos zbog svega što smo napravili u posljednjih godinu i pol dana. Vratit ću se na početak priče! Prošle smo sezona napravili velike stvari, u teškim uvjetima ostali smo u ligi. Na taj način osigurali smo opstanak kluba, jer je bilo pitanje da li će klub uopće postojati ako ispadne iz elitnog razreda. Nakon što smo ostali u ligi, klub je dobio velika financijska sredstva od ministarstva. Ovdje svi klubovi iz Premierlige dobivaju veliku državnu pomoć. Ta su sredstva potrošena na vraćanje dugova, koje je klub napravio zadnjih godina, zbog FIFA-ine zabrane nismo moglo dovoditi igrače, pa smo sezonu počeli s juniorima. Moram napomenuti da su ti juniori prošle sezone igrali u trećem rangu nacionalnog juniorskog natjecanja, s njima smo počeli sezonu u ligi u kojoj Al Nassr kupuje igrača od 200 milijuna eura (Ronaldo, op.a.). Bio sam vezan ugovorom, htio sam ostati lojalan ljudima iz kluba. Osjetili smo na svakom koraku da su ljudi prepoznali našu lojalnost, svih nas Hrvata koji smo radili u klubu. Otišli smo u dogovoru predsjednikom. Čudno zvuči, ali čovjek nam je zapravo napravio uslugu, hvala mu na tome. Samo ja znam kakva je to bila usluga, uvijek ću mu biti zahvalan. Odlazim ponosan na sve što smo napravili, kazao je Horvat.

Al Batin je nakon Nove godine doveo pojačanja, u rosteru je osam stranih igrača nepoznatih u Europi.

- Prije četiri kola doveli smo nove igrače, sve su to dobri igrači, ali većina njih stigla je nespremna. Tu prije svih mislim na Južnoamerikance, koji su zadnje utakmice igrali u listopadu prošle godine. Došli su usred prvenstva, bez treninga su ušli u ritam utakmica, igrali smo redom protiv tada prvoga Ittihada, drugoga Shababa, petog Taawona, šestoga Fateha... To su sve klubovi koji u svojim redovima imaju vrhunske igrače, koji su igrali u najboljim europskim klubovima. Naravno da nije bilo moguće učiniti nešto više, zaključuje Horvat.

Smjena trenera u većini slučajeva izazove pozitivne reakcije igrača, Al Batin nije iznimka.

Alena Horvata naslijedio je Zdravko Logarušić, 61-godišnji hrvatski stručnjak debitirao je prvom pobjedom u prvenstvu u utakmici protiv 12.-plasiranog Al-Ettifaqa.

Logarušić je bivši izbornik Sudana i Zimbabvea.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.