OGREZLI U LICEMJERJE

Nemaju svi koji vrijeđaju isti tretman u HNS-u

Srijeda, 07. lipnja 2023. 21:39 Napisao/la  Igor Vranić

Što je HNS konkretno poduzeo u zaštiti dostojanstva najboljega hrvatskog igrača kada je skupina navijača na jednom hrvatskom stadionu skandirala: Luka Modrić, govno malo!?

Tko je ovo?
Tko je ovo?

HNS odlučio je početi kažnjavati uvrede s tribina nakon što je jedan gledatelj na Rujevici ružno vrijeđao Marka Livaju.

- Hrvatski nogometni savez je odmah od policije tražio identitet osobe koja je vrijeđala Marka kako bismo toj osobi u budućnosti onemogućili dolazak na utakmice reprezentacije. Mislim da je s naše strane bilo dovoljno jasno da takvo ponašanje navijača osuđujemo. Zabrana još uvijek nije na snazi, ne ide tako jednostavno, prenio je glasnogovornik Tomislav Pacak službeni stav HNS-a.

HNS-ovu inicijativu trebao bi pozdraviti svatko dobronamjeran!

Osim što je homofobično i rasno vrijeđanje odavno postalo kažnjivo prema napucima FIFA-e, svakako bi trebalo početi kažnjavati i ostale oblike vrijeđanja svih aktera.

Problem je što je HNS ogrezao u licemjerju u borbi za zaštitu ljudskog dostojanstva na travnjacima i tribinama, nemaju svi koji vrijeđaju isti tretman u HNS-u.

HNS nije morao od policije tražiti identitet osobe koja je s megafonom u ruci nakon utakmice finala kupa grubo vrijeđala navijače Šibenika, toj osobi odmah je trebalo zabraniti dolazak na utakmice reprezentacije.

Kako se HNS istinski bori za zaštitu dostojanstva najboljih hrvatskih igrača najbolje ukazuje primjer najboljega hrvatskog igrača.

Naglasak je na najboljem!

Što je HNS konkretno poduzeo da zaštiti Luku Modrića, kada je jednom od najboljih igrača na svijetu zadnjih desetak godina skupina navijača na jednom hrvatskom stadionu skandirala: Luka Modrić, govno malo, oko čega su se zgražali  najutjecajniji svjetski mediji čak i u američkim izdanjima!

HNS tada ništa nije poduzeo da zaštiti dostojanstvo igrača koji nikada nikoga u životu nije ružno ni pogledao, a kamo li da je nekoga vrijeđao s megafonom u ruci!

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.