Velimir Liverić: Kada mladog igrača nešto naučiš, onda ga ne možeš zadržati!

Ponedjeljak, 14. studenog 2022. 01:23 Napisao/la  KS

Hoćemo li se pojačati u drugom dijelu vrlo je upitno, financije su nestabilne već više godina, ali taj problem dijeli čitav riječki sport, kaže trener odbojkaša Rijeke

Velimir Liverić
Velimir Liverić Foto: Kristian Sirotich

Odbojkaši Rijeke nisu minuloga vikenda uspjeli doći do druge pobjede ove sezone, ma koliko to potajice priželjkivali budući da su im u goste dolazili momci s Trnja, odnosno momčad Medicinara.

Mlada riječka momčad nije poražena zbog neznanja ili nezalaganja, ali je poražena zbog neiskustva, s mladim momčadima je uvijek tako, teško je izvući maksimum onda kada ti je to baš jako potrebno.

Nakon sedam odigranih utakmica momčad trenera Velimira Liverića ostala je na jednoj pobjedi u sedam odigranih utakmica.

- Kada nismo smjeli griješiti smo griješili. Pogotovo u prva dva seta. Pogriješiš servis, pogriješiš dizanje, pogriješiš smeč i prijem i ode utakmica. Nemam što dečkima prigovoriti, možda malo više borbenosti, ali to je teško tražiti kada se dosta griješi. Ne možeš borbenošću nadoknaditi tehničko-taktičke pogreške. Ne kažem da nema borbenosti, ali mnoge su momčadi puno starije od nas, to također treba uzeti u obzir, kaže Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke.

Liverić zna da je ovo normalan proces u stvaranju momčadi, kada igraju mladi igrači moraš biti svjestan da će biti grešaka i poraza, problem je jedino što se uz poraze teško postaje igračem.

- Nije dobro gubiti svako kolo, pobijediti dvije, tri utakmice tijekom sezone, ali takva je situacija na žalost. Ne možemo preko toga preći. Hoćemo li se pojačati u drugom dijelu vrlo je upitno, financije su nestabilne već više godina, ali taj problem dijeli čitav riječki sport. Ne možeš računati na nekakve novce, pa ne možeš niti dovesti nekoga s kim ćeš od početka sezone krenuti kako treba. Možda ne bismo bili u ovoj situaciji da je financijska stabilnost uravnotežena. U svakom sportu je dug proces stvaranja igrača, a izgubiš ga dok si rekao keks. Čim malo digne glavu ode, svi vide tko je dobar, teško ih je zadržati na okupu, nastavlja Liverić.

Muška odbojka nije među djecom previše popularan sport, što znači da je baza iznimno mala, a odbojka ipak opstaje, što opet znači da se nešto radi i da se nešto radi kvalitetno.

- To su dečki s kojima se sustavno radi već jedno pet godina, napreduju i napredovali su, mnogi su ravnopravni i s iskusnim igračima, ali u datom trenutku netko mora osvojiti poen. A kada imaš samo jednog takvog igrača, to je jako teško. Da ih imaš dva ili tri čitava koncepcija se mijenja, a promijenili bi se i rezultati. Sada imamo samo Dukića, prije nekoliko godina smo imali Vojaka i Dukića i situacija je odmah bila drugačija. Igramo mi solidno, ali događaju nam se klasične greške mladih igrača, koje moramo istrpiti.  A kada mladog igrača nešto naučiš, onda ga ne možeš zadržati. Tako je u svim sportovima u Gradu Rijeci i žao mi je zbog toga, zaključit će Velimir Liverić.

loading...

Liga mladeži NS Rijeka