DAMIR RAJKOVIĆ

Mi ne možemo nikoga razbiti onako kako drugi razbijaju nas

Utorak, 10. studenog 2020. 01:46 Napisao/la  KS

Moram priznati da su dečki dobro odigrali nakon teškog poraza od Gorice. Ovo je za nas bila vrlo bitna pobjeda, rekao je trener Adria Oil Škrljeva

Damir Rajković
Damir Rajković

Nakon osam odigranih utakmica košarkaši Adria Oil Škrljeva imaju četiri pobjede.

Posljednju u nizu ostvarili su u ponedjeljak protiv Alkara, momčad trenera Damira Rajkovića apsolutno je kontrolirala utakmicu protiv mogućeg direktnog konkurenta u borbi za jedno od mjesta što će voditi u doigravanje.

Momci u zelenim dresovima odigrali su najboljih dvadeset minuta ove sezone, u susretu protiv Alkara pitanje pobjednika riješili su u prvim dvjema četvrtinama i posao u nastavku utakmice mirno priveli kraju.

Za cjelokupan odličan dojam možda je nedostajala jedino stotka na semaforu.

- Mi očigledno ne možemo nikoga razbiti onako kako drugi razbijaju nas kada uđemo u žute minute i očito je to naše neiskustvo. No, moram priznati da su dečki dobro odigrali nakon teškog poraza od Gorice, vidjelo se koliko nam je povratak Bobana značio, naročito u šuterskom dijelu, kao i savjetima koje on daje igračima tijekom utakmice. Mislim da je to prava odlika kapetana koji nas je vratio na pobjedničke vode. Dobro plovimo kroz prvenstvo, ovo je za nas bila vrlo bitna pobjeda jer Alkar je naš direktan konkurent za doigravanje i ako budemo nastavili ovako dobri dani su pred nama, bio je komentar Damira Rajkovića, trenera košarkaša Adria Oil Škrljeva.

Škrljevo možda i nije razbilo Alkar onako kako je, primjerice, Gorica razbila Škrljevo, ali momčad se niti u jednom trenutku nije opustila, igrala se angažirana košarka u kojoj Sinjani apsolutno ni na koji način više nisu mogli utjecati na konačni ishod.

- To je istina. Nismo se opuštali, ali mislim da smo svejedno imali jako puno prostora. U jednom trenutku smo stali, nismo imali agresivnost koja nas je krasila u drugoj četvrtini i mislim da na tome igrači moraju raditi. Oni moraju iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i zato moja zamjerka ide u tom dijelu. Mladi su igrači i moraju gristi iz sekunde u sekundu, bez obzira na rezultat, trenerova je opaska.

Momčadi Adria Oil Škrljeva ovo je bila važna pobjeda i uoči gostovanja u Osijeku, Škrljevčani su trenutačno na omjeru 4-4, nadolazeću nedjelju imat će priliku ući u pozitivu.

- Definitivno. Osijek je ekipa protiv koje smo dva puta igrali u pripremnom periodu, znamo koje su im prednosti, koje su im mane, mislim da će to biti otvorena utakmica i mislim da mi u toj utakmici imamo jako dobre šanse, zaključit će Damir Rajković, koji na igri protiv Alkara apsolutno ima pravo temeljiti optimizam, zaključit će Rajković.