Damir Rajković: Obrana je bila loša, u prvom poluvremenu napravili smo samo sedam prekršaja!

Nedjelja, 17. listopada 2021. 23:40 Napisao/la  KS

I dalje se borimo, imamo dobar ritam. Ne treba žaliti, idemo izvući pouke i idemo dalje, kaže trener Adria Oil Škrljeva.

Damir Rajković
Damir Rajković Foto: Kristian Sirotich

Košarkaši Cibone slavili su na Mavrincima kod Adria Oil Škrljeva, što i nije neka neočekivana vijest.

Zagrepčani su vrlo rano riješili pitanje pobjednika, čitavo drugo poluvrijeme Škrljevčani su se trudili uhvatiti priključak, uspjeli su to tek na samoj završnici utakmice.

Domaći trener Damir Rajković nije bio nezadovoljan nakon poraza, ali je bio nezadovoljan jednim segmentom igre svoje momčadi.

Iskusni stručnjak očekivao je veći doprinos svojih košarkaša u defanzivnom dijelu.

- Cibona je dobro izbalansirana momčad, teško je igrati protiv njih. Svi naši igrači su morali imati svoj dan, a mi smo povrh svega imali i taj hendikep da nam je Jelenković bio pod virozom. Pokušali smo s njim, ali nije išlo i izgubili smo širinu. Međutim, obrana nam je bila loša. U prvom poluvremenu smo napravili samo sedam prekršaja, od tih sedam dva puta je bio koš i faul. Tu smo najviše pogriješili i bilo se teško vratiti. Imali smo nekoliko situacija u kojima smo možda mogli uhvatiti priključak, imali smo i dobre šuteve, ali smo ih promašivali. Kada  smo ih na kraju uspjeli pogoditi došli smo ispod deset poena zaostatka. Da smo to učinili ranije utakmica bi dobila jednu sasvim drugačiju dimenziju, kaže Damir Rajković.

Zagrepčani su bili raspoloženi na šutu i apsolutno su nadskakali domaću momčad, dva možda i najvažnija elementa uvelike su bila na njihovoj strani, praktično u momčadi nisu imali neraspoloženog pojedinca.

- To sve je točno, ali i ta trica je došla iz  naše neaktivne obrane, nisu morali tražiti teške šuteve jer smo mi morali duplirati i braniti reket. To je čista jednadžba s nula nepoznanica, stalno si u minusu i moraš čekati njihov loš dan. A mi ga nismo dočekali jer su bili raspoloženi, nastavio je Rajković.

 Cibona je, priznaje domaći trener izdominirala, pa je utakmica rano bila lišena natjecateljske neizvjesnosti.

- To me možda i najviše smeta, prerano su nam se odvojili. Istina, mi smo na kraju ipak uspjeli utakmicu dovesti u zonu zanimljivosti, ali prekasno. Partizan – Cibona, Cibona – Adria Oil Škrljevo. To je realnost. Cibona je momčad koja je sigurno prvi favorit za prvaka Hrvatske. I dalje se borimo, imamo dobar ritam, u srijedu nam dolazi Ilirija, nakon toga idemo u Goricu na gostovanje kod ekipe koja je s nama u gornjem domu. Ne treba žaliti, idemo izvući pouke i idemo dalje, zaključio je Damir Rajković.