Smiljan Blažević, direktor Kvarnera: Dva autobusa navijača kreću prema Zagrebu

Četvrtak, 30. travnja 2015. 09:54 Napisao/la  SC

Obavljamo preliminarne razgovore s Armadom, moguće je da se dogovorimo budući da Rijeka igra u ponedjeljak, kaže  Blažević

Smiljan Blažević
Smiljan Blažević


Košarkašice Kvarnera ostvarile su sportski podvig, pobjedivši Medveščak dvaput zaredom stekle su pravo na petu utakmicu u doigravanju za prvaka. Nakon dva poraza malo je tko vjerovao da riječki sport prvi put u povijesti ima priliku dobiti državnog prvaka u ženskoj košarci. Odmah poslije druge pobjede za čelnike kluba počele su slatke brige, treba organizitrati put u Zagreb...

- Igramo u subotu, ali čekamo službenu potvrdu. Ne znam hoće li biti televizijskog prijenosa. U tijeku su dogovori oko organizacije utakmice, planiramo da prema Zagrebu krene jedan autobus s prijateljima kluba, a u drugom autubusu trebali bi biti navijači. Obavljamo preliminarne razgovore s Armadom, moguće je da se dogovorimo budući da Rijeka igra u ponedjeljak, kaže sportski direktor Kvarnera Smiljan Blažević.

U dvorani Dinko Lukarić ljubitelji košarke mogli su vidjeti sve najbolje što hrvatska košarka ima:

- Za razinu hrvatske košarke, atmosfera je bila fantasična. U dvorani je vladala euforija, utakmica je bilo vrlo zanimljiva za žensku košarku. Mislim da je to kvaliteta regionalne lige, kaže Blažević.

Sa sportskog stanovišta Kvarner se dignuo iz pepela i pokazao da je titula prvaka dohvatljiva:

- Od 1. rujna kada smo Rajković i ja počeli slagati ekipu, vjerovali smo u ove igračice. Poslije 0:2 svi su nas otpisali, mi smo i dalje vjerovali i uspjeli dvaput pobijediti. Sada smo u psihološkoj prednosti, jer od 0:2 doći do pete utakmice znači da Medveščak nije nedodirljiv. Sada je pritisak na njima, zaključuje Blažević.