NASTAVAK RASKOLA Još dvije košarkašice Kvarnera osvanule na popisu kažnjenih

Četvrtak, 17. ožujka 2016. 14:24 Napisao  Patrik Mršnik

Ivana Šerić kažnjena s 26.200 kuna,  Josipa Zovko dobila je uplatnicu na 18.000 kuna. Ukupni dug šest igračica iznosi    206.900 kuna, a kazne čekaju još dvije igračice

Nastavljaju se kažnjavanja uprave ŽKK-a Kvarner prema njegovim igračicama. Nakon što su početkom tjedna svoje 'čestitke' dobile kapetanica Barbara Perić (83.000 kuna), Dina Šesnić (28.000 kuna), Ivana Blažević (26.200 kuna) i Lea Miletić (25.500 kuna), Stegovno je povjerenstvo, sastavljeno od ljudi iz uprave kluba odlučilo kazniti još dvije igračice.

Ivana Šerić po odluci Viktorije Agejenko, Zvonka Čapka i Željka Šljuke kažnjena je sa 26.200 kuna, a Josipa Zovko dobila je uplatnicu na 18.000 kuna. Brojci od 162.700 kuna mogu se pribrojati još 44.200 kuna pa sve zajedno, šest igračica klubu po važećem Stegovniku sada duguje 206.900 kuna! Kada bi klub sve to i uistinu mogao naplatiti, osigurao bi si veći dio budžeta za sljedeću sezonu.

Ali, to nije sve! Svoje će kazne u narednom periodu dobiti još dvije igračice, Monika Tomljenović i Hristina Marijanović. Za podsjetnik, Stegovno je povjerenstvo kluba do sada kaznilo šest igračica zbog odbijanja igranja utakmice u Puli, remećenja ugleda kluba, obračunavanja s upravom u sredstvima javnog priopćavanja...

Budući da ne smije suspendirati igračice, jer će time izravno ugroziti opstojnost kluba u A-1 ligi, uprava kluba stavila se u pat-poziciju iz koje želi izaći s preko dvije stotine tisuća kuna na klupskom računu.

Naime, igračice su već pokrenule postupak raskidanja ugovora preko Hrvatskog košarkaškog saveza koji bi trebao biti okončan idućeg tjedna. Do tada će Riječanke odigrati prvenstveni susret protiv dubrovačke Raguse, a onda po pravorijeku HKS-a postati slobodne igračice. Treba vidjeti kako HKS u tom kontekstu tumači dugovanja prema klubu. 

Nije nevažno ponovo spomenuti niti to da je aktualna, vjerojatno i posljednja generacija ŽKK-a Kvarner ostvarila najveće uspjehe u povijesti riječke ženske košarke osvajanjem drugog mjesta u nacionalnom prvenstvu, igranjem na završnom turniru Regionalne lige i finalom Kupa Ružice Meglaj - Rimac.

Igračice od kluba već mjesecima nisu dobile honorare, a drakonski ih se kažnjava zbog ostvarenih rezultata.