Monika Tomljenović, košarkašica Kvarnera: Najveća prednost Medveščaka je da dugi niz godina igraju zajedno

Petak, 12. prosinca 2014. 14:22 Napisao  Marko Babić

 Moramo odigrati dobru utakmicu, onako kako smo to radile cijelu polusezonu. Treba držati presing i dobru obranu, zagraditi visoke igračice i ne dozvoliti da dođu do laganih skokova, kaže Tomljenovićka uoči subotnje utakmice

Monika Tomljenović
Monika Tomljenović Foto: Niko Matejčić

Košarkašice Kvarnera u subotu (Dinko Lukarić, 20.30 sati) u okvir 10. kola A-1 lige dočekuju ekipu Medveščaka, aktualnog prvaka Hrvatske. Riječke košarkašice u dosadašnjem dijelu prvenstva ne znaju za poraz i upisale su osam pobjeda. Medveščak je dosad upisao poraze od Raguse i Splita.

- Najveći nedostatak Medveščaka jest činjenica da je Nina Premasunac ozlijeđena. Radi se dobroj igračici, koja je odlična u skoku i znala je pokupiti lopte pod košem i zabiti. Ostatak ekipe je identičan kao lani. Medveščak je dobra ekipa, dugo su zajedno i to je njihova najveća prednost. Znaju točno gdje će tko biti u napadu i obrani, uigrane su i imaju dobar presing, kaže Monika Tomljenović, košarkašica Kvarnera i hrvatske reprezentacije.

S druge strane Kvarner ne može računati na Almu Kovačević, koja će uskoro na magnetsku rezonancu nakon čega će biti poznato koliko će izbivati zbog ozljede križnih ligamenata.

- Moramo odigrati dobru utakmicu, onako kako smo to radile cijelu polusezonu. Treba držati presing i dobru obranu, zagraditi visoke igračice i ne dozvoliti da dođu do laganih skokova. Bilo bi nam izuzetno drago da pobijedimo Medveščak jer to bi značilo da smo prvi dio okončale bez poraza, rekla je Monika iako treba naglasiti da idućeg vikenda Kvarner još gostuje u Šibeniku.

- To je istina, ali objektivno govoreći ne vidim način kako nas Šibenik može pobijediti, rekla je košarkašica Kvarnera koja je u Rijeku stigla ove sezone iz Rockwool Pule.

- Naši rezultati u prvom dijelu su iznenađenje, jer to nitko nije očekivao. Imamo dobrog trenera, dobro nas je posložio i ono što je najbitnije dobro se radi na treningu. Poklopile su nam se neke stvari, u nekim utakmicama smo pokupili pokoju sretnu loptu. Pokazale smo kvalitetu, trud i zalaganje i to moramo pokazati protiv Medveščaka, rekla je Monika koje se dobro snašla u Rijeci.

- Evo uživam, na suncu za promjenu. Lijepo mi je u Rijeci, tu su mi brat i nećakinja, nisam požalila što sam došla. Zadovoljna sam svime u klubu, ali i van njega. U Kvarner pomalo stvaraju uvjete, najbitnije da se ne krene prebrzo, jer se onda izgubi u svemu tome. Treba pomalo graditi i napredovati, zaključila je Monika Tomljenović.