Smiljan Blažević: O predsjednici Agejenko me nemojte ništa pitati, opet ćemo se boriti za vrh

Nedjelja, 13. rujna 2015. 20:58 Napisao/la  V.P.

 Ja sam sportski direktor i moja obveza su igračice. Klub normalno funkcionira, unutrašnji ustroj će se mjenjati, ali o tome će odlučivati Upravni odbor i Skupština, kaže Smiljan Blažević

Košarkašice Kvarnera ipak su krenule u novu sezonu. Nakon odlaska predsjednice Viktorije Agejenko u Zagreb, upitna je bila sudbina riječke ženske prvoligaške ekipe, ali prema svemu sudeći klub će normalno nastaviti sa radom.

- O predsjednici me nemojte ništa pitati jer ništa ne znam. Ja sam sportski direktor i moja obveza su igračice. Klub normalno funkcionira. Unutarnji ustroj će se mjenjati, ali o tome će odlučivati Upravni odbor i Skupština. Kada i kako će se to dogoditi, ne bih znao reći, rekao je sportski direktor Kvarnera Smiljan Blažević.

Ekipa normalno trenira i priprema se za izazove predstojeće sezone jer osim domaćeg prvenstva košarkašice Kvarnera po prvi će se puta natjecati u Regionalnoj ligi.

- Sustav normalno funkcionira. I omladinski pogon je počeo sa radom. Prva ekipa je doživjela izmjene u odnosu na prošlu sezonu, ali nije se promijenilo puno u kvaliteti. Igramo prijateljske utakmice, a 3. listopada nas očekuje otvaranje domaćeg prvenstva, a pet dana kasnije kreće i Regionalna liga, dodaje Blažević.

Što se tiče debitantskog nastupa u Regionalnoj ligi, košarkašice Kvarnera nemaju rezultatski imperativ, barem ne u prvoj sezoni.

- Za nas je nastup u Regionalnoj ligi izazov. U prvoj sezoni nemamo ambicija jer ipak je to novost za nas, ali želja nam je da se što bolje prezentiramo te da igračice steknu potrebno iskustvo. Što se domaćeg prvenstva tiče, tu je priča drugačija. Borit ćemo se opet za vrh, želimo biti među tri najbolje ekipe i mislim da je to ostvarivo. Bit ćemo konkurentni, nismo slabiji u odnosu na lani, na nekim smo se pozicijama korigirali i siguran sam da nećemo biti rezultatski lošiji. Važno nam je i da isprofiliramo tri naše mlade igračice, zaključio je sportski direktor Blažević.