Damir Rajković, trener Kvarnera: Nešto bi se u klubu trebalo promijeniti nakon ovakvog uspjeha

Četvrtak, 11. veljače 2016. 17:35 Napisao  Patrik Mršnik

Ne znam zašto nikog iz uprave nije bilo, vjerojatno nisu mogli doći. Nadam se da će stići pogledati neku od naših sljedećih utakmica, kaže Rajković

Pobjedom nad sastavom Radivoja Koraća u posljednjem kolu Regionalne Superlige košarkašice Kvarnera ostvarile su povijesni uspjeh. Snage Damira Rajkovića plasirale su se na završni turnir što će se 12. i 13. ožujka održati u Podgorici. Na Kozali su Riječanke prikazale izvrsnu igru od početka do kraja susreta pa rezultat nije mogao izostati.

Uoči susreta sve je bilo jasno, bilo kakva pobjeda Kvarner bi sigurno odvela na završni turnir, neovisno o konačnom rezultatu susreta između zeničkog Čelika i kranjskog Triglava. Čelik i Kvarner ostali su poravnati na četvrtom mjestu s istim brojem pobjeda i poraza, ali dalje idu Riječanke koje su bolje u međusobnom omjeru sa Zeničankama.

- Napravili smo zaista veličanstven uspjeh već i samim plasmanom u Regionalnu ligu. Još je veće zadovoljstvo bilo prisutno kada smo prošli prvu skupinu, a ovo je samo vrhunac naših dobrih rezultata. Istina je, stvari u klubu na nekim drugim planovima ne funkcioniraju baš najbolje, ali mi smo izvedbom ove srijede pokazali koliko smo momčadski jaki. Moje su igračice zaslužile taj završni turnir svojim radom i zalaganjem, meni je kao treneru ovo samo potvrda o kakvoj se ekipi radi, rekao je trener Damir Rajković dan nakon velikog uspjeha.

Riječanke će u poluzavršnici igrati upravo protiv domaće Budućnosti, a drugi polufinalni par čine Radivoj Korać i zagrebački Medveščak. Upravo su one sljedeći Kvarnerov protivnik u A-1 ligi (nedjelja, 19) u Zagrebu. Kvarner je u prvom dijelu (5. kolu) domaćeg prvenstva početkom studenog kod kuće izgubio sa 69:51 pa je za vjerovati da će Zagrepčanke u nedjelju samo potvrditi prvo mjesto nakon regularnog dijela lige.

- Mi se baziramo na tri fronta. Želimo zadržati ovo naše drugo mjesto prije novog ulaska u doigravanje za prvaka. Cilj nam je i ove godine izboriti finale nacionalnog prvenstva pa onda ponovo ući s Medveščakom u tu završnu borbu. Također, ne smijemo zaboraviti ni na Kup Ružice Meglaj-Rimac gdje nas najprije (27. veljače) čeka četvrtfinale u Omišu, a onda nadamo se i završni turnir. Vjerujem i da nismo rekli svoju zadnju riječ na regionalnoj razini, mogu poručiti svim našim protivnicima da im u Podgorici protiv nas zasigurno neće biti lako, kaže Rajković.

I u pravu je! Njegove su igračice pokazale da su najjače upravo onda kad je najteže. Šteta je što treneru i igračicama nakon utakmice nije imao tko čestitati od nadređenih...

- Ne znam zašto nikog iz uprave nije bilo, vjerojatno nisu mogli doći. Nadam se da će stići pogledati neku od naših sljedećih utakmica. Ne bih se time opterećivao previše, više mi znači čestitka od mojih prvih pratitelja, onih ljudi koji me zovu i kad je loše, a ne samo kada je dobro, dodaje Rajković.

Nešto bi se u klubu nakon ovakvog uspjeha na regionalnoj razini trebalo promijeniti. Iako, objektivno je teško očekivati bilo kakav vid nagrade za igračice i struku kad se ni ona osnovna potraživanja ne ispunjavaju..

- Ja vjerujem da ćemo ovime izazvati barem sitne promjene u odnosu uprave prema nama. Konkretno, očekujem da će uprava barem zauzeti neki stav po pitanju rješavanja tekućih problema i da će reći kako će sve skupa ići dalje. Vidjet ćemo..., završava Rajković.