DAMIR RAJKOVIĆ PORUČUJE

Vidjeli smo koliko smo blizu vrhu hrvatske košarke

Ponedjeljak, 15. prosinca 2014. 12:47 Napisao  Marko Babić

 Jedan poraz ne može pokvariti sve dobro što smo ostvarli ove polusezone, rekao je Rajković

Svemu lijepom dođe kraj, tako i nizu od osam pobjeda košarkašica Kvarnera koje su u subotu izgubile od Medveščaka. Zagrepčanke su na parketu dvorane Dinko Lukarić jednostavno pokazale više, u riječkim redovima jednostavno nije bilo ideje kako se nositi s aktualnim prvakom.

- Očekivano je bilo da će doći prvi poraz. Premda nije bilo očekivano da ćemo izgubiti na onakav način. Dosta loše smo otvorili utakmicu uz jako puno nervoze na početku. Naravno, sve je to posljedica činjenice da nam je u goste stigao prvak Hrvatske. Vidi se da Medveščak ima iskustva i znao je kazniti svaku našu pogršeku, rekao je Damir Rajković, trener Kvarnera analiziravši igru.

- Bilo je puno neraspoloženih igračica u našim redovima. Uz slab šut ključno je bilo da u trenucima kada se lomio rezultat, posebice u prvoj četvrtini, imali smo jako puno promašenih slobodnih bacanja, rekao je trener riječkih košarkašica.

- Vidjela se nervoza. Igračice jednostavno nisu znale kroz utakmicu se vratiti. Imali smo period kad smo došli na devet razlike. Imali smo i tu neke prilike, ali opet iskustvo Medveščaka je presudilo, uigranost i kvaliteta. Sada smo tek vidjeli koliko nam treba da bismo se uključili u vrh hrvatske košarke, a da ne govorim o regionalnoj ligi, ustvrdio je Rajković.

Kvarner u posljednjem kolu idućeg vikenda gostuje u Šibeniku.

- Očekujem da ćemo slaviti u Šibeniku. Moramo biti zadovoljni ostvarenim. Jedan poraz ne može pokvariti sve dobro što smo ostvarli ove polusezone. Na kraju polusezone nećemo biti prvi samo zbog koš-količnika, ali ovo je više od onog što smo očekivali, zaključio je Damir Rajković.