Barbara Perić, kapetanica Kvarnera: Medveščak je sada pod velikim pritiskom, mislile su da je gotovo

Petak, 01. svibnja 2015. 12:29 Napisao/la  V.P.

 Moramo se samo držati iste taktike koja nas je dovela do dvije pobjede, a to je da od prve do posljednje minute držimo rezultat u egalu. To je bio ključ našeg uspjeha, mišljenja je Barbara Perić

Barbara Perić (Kvarner)
Barbara Perić (Kvarner) Foto: Lario Tus

Košarkašice Kvarnera u nedjelju očekuje utakmica sezone. Nakon zaostatka od dvije pobjede za zagrebačkim Medveščakom u finalu doigravanja prvenstva Hrvatske, riječke košarkašice uspjele su anulirati prednost, doći do 2-2 i u nedjelju u dvorani na zagrebačkoj Pešćenici igraju odlučujući peti susret koji bi im mogao donijeti naslov prvakinja Hrvatske. Nakon 2-0 svi su otpisali Riječanke, počevši od njihovih protivnica, no one su uspjele pronaći još motiva duboko u sebi i ostvariti dvije vrijedne pobjede.

- Trener nam je dao dodatnu motivaciju. On je cijelu sezonu govorio da možemo igrati sa Medveščakom i da ih možemo pobijediti i sada kada je to bilo najvažnije mi smo to uspjele učiniti. Nakon pobjede u Zagrebu, znale smo da ih možemo nadigrati u Rijeci i izboriti majstoricu, počela je priču Barbara Perić, kapetanica košarkašica Kvarnera koje su i za Prvi maj bile usmjerene isključivo na trening.

- Nema roštilja, nema odmora, samo trening. Utakmica je u nedjelju i nakon toga možemo odmarati, kroz smijeh je dodala Perić.

Drugu pobjedu Kvarner je ostvario u sjajnoj atmosferi na Kozali, petu utakmicu igraju u Zagrebu, no brige nema, navijači iz Rijeke krenut će put Zagreba sa dva autobusa, tako da podrške neće nedostajati. 

- Ne osjećamo pritisak. Medveščak je sigurno pod velikim pritiskom. Naime, one su nakon 2-0 vjerovale da je sve gotovo i da je naslov prvakinja njihov. Mi smo uspjeli doći do 2-2 i sada smo puno opuštenije u glavama. Moramo se samo držati iste taktike koja nas je dovela do dvije pobjede, a to je da od prve do posljednje minute držimo rezultat u egalu. To je bio ključ našeg uspjeha, mišljenja je Barbara Perić.

Kvarner je spreman i najvjerojatnije će biti kompletan u nedjelju. Alma Kovačević, koju muči koljeno, najvjerojatnije će isto biti u sastavu.

- Ekipa je spremna. Ako Alma bude sa nama, to će nam biti dodatna snaga. Znamo što nas čeka i svjesne smo da moramo dati sve od sebe. Žao nam je što ne igramo u Rijeci, jer je u srijedu atmosfera bila stvarno odlična, ali navijači idu sa nama tako da će sigurno biti sjajna atmosfera i u Zagrebu, zaključila je kapetanica Kvarnera.