SLAVIŠA BRADIĆ Protivim se gašenju Kvarnera 2010, jer to onda postaje tradicija. To je loša poruka!

Srijeda, 03. travnja 2019. 12:16 Napisao  I. V.

Vjerujem da će klub opstati! Dali smo mu mogućnost da i dalje koristi iste prostore, jedino što će to ubuduće činiti u drugačijim, kontroliranim uvjetima. Uvjete i stručni rad ćemo podržavati, kaže tajnik RSS-a

Slaviša Bradić
Slaviša Bradić

 

Kvarner 2010 je ispao iz prve lige, rezultatski neuspjeh najboljeg riječkog kluba tema je kojom se treba baviti košarkaška struka.

Problemom klupske opstojnosti također se bavi struka, ali ona koja radi u Uredu za opću upravu i Riječkom sportskom savezu (RSS).

Kvarner 2010  toliko je operećen dugovima da klubu nakon desetak godina opet prijeti gašenje.

Dugovi su obveza klupske uprave s kojom je prošle sezone prema opisu radnog mjesta surađivao tajnik RSS-a Slaviša Bradić:

- Možda će zvučati čudno što ću reći, ali ja mislim da je budućnost riječke košarke jako dobra. Što se tiče dugova, to je klupski teret o kojemu ne mogu govoriti jer nisam uključen u rad uprave. Mi smo pokušavali pomoći koliko možemo da klub opstane, ali obećanja s njihove strane nisu ispoštovana. Mislim da je najbitnije da je klub sada tako posložen da mlade selekcije jamče budućnost riječke košarke, da je klub počeo suradnju s drugim klubovima uključujući FSV, koji bi sa ženskom ekipom trebao ući u prvu ligu. Nas u savezu najviše zanima razvoj košarke u gradu, a komunikacija između trenera u klubovima daje mi nadu da će se očekivanja ispuniti. Kvarner više neće dobivati sredstva namijenjena nositeljima kvalitete, a svakako ćemo podržati FSV ako uđe u prvu ligu sa ženskom ekipom. U Kvarneru je problem uprava, mi se ne možemo miješati u rad uprava. Morali bismo se uskoro sastati s upravom Kvarnera da vidimo imaju li rješenja. I nama su dužni, ne želimo više surađivati dok sve ne postane čisto i transparentno, kaže Bradić.

Koliko RSS može pomoći da se klub opet ne ugasi?

- Vjerujem da će klub opstati! Dali smo mu mogućnost da i dalje koristi iste prostore, jedino što će to ubuduće činiti u drugačijim, kontroliranim uvjetima. Uvjete i stručni rad ćemo podržavati da klub može dalje funkcionirati. Protivim se gašenju kluba, jer to onda postaje tradicija. To je loša poruka! Radiš loše, ugasiš klub, pa osnuješ novi...

... i onda ponovo zatražiš sredstva iz gradskog proračuna kao da se ništa nije dogodilo?

- Promijenit ćemo postupke što se tiče kontrole trošenja sredstava. Uprave klubova moraju biti realne, a mi u savezu moramo poticati kvalitetu. Rezultati prezentiraju sport, a rezultate ne možeš ostvariti bez uvjeta i stručnog rada.