ANTE NAZOR

Vidim u Kvarneru 2010 novu energiju u hrvatskoj košarci

Subota, 08. lipnja 2024. 13:47 Napisao/la  KS

Svjestan sam da u sportu ne postoji minuli rad, postoji samo ono što je danas, rekao je novi trener riječkog košarkaškog premijerligaša

Davor Kus, Ante Nazor i Robert Jurković
Davor Kus, Ante Nazor i Robert Jurković Foto: Kristian Sirotich

Ante Nazor novi je trener košarkaša Kvarnera 2010, poznati hrvatski košarkaški trener povest će riječku momčad u povratničku premijerligašku godinu.

Vijest da je Ante Nazor stavio potpis na dvogodišnji ugovor s Kvarnerom 2010 nije nova vijest, novi je trener u subotu prvi put predstavljen riječkoj sportskoj javnosti, ovoga puta u Roberta Jurkovića, predsjednika Kvarnera 2010 i Davora Kusa, sportskog direktora riječkoga kluba.

- Čast nam je i zadovoljstvo što smo uspjeli dogovoriti suradnju s Antom Nazorom, mislim da smo doveli vrlo kvalitetnog trenera i jako trenersko ime, trenera koji je vodio naša tri najpoznatija kluba, ali i trenera koji je imao značajne uspjehe u mlađim kategorijama hrvatske reprezentacije. Kada se sve to zbroji dobili smo kvalitetnog trenera i sretni smo što je ovdje s nama. U svoje i ime kluba javno mu želim dobrodošlicu, ali i puno sreće u daljnjem radu, rekao je Davor Kus, sportski direktor Kvarnera, koji je potom riječ prepustio predsjedniku Robertu Jurkoviću.

- Iz godine u godinu ulazimo u sve ozbiljnije priče, ono što smo zacrtali to i ostvarujemo. Prva godina je stabilizacija kluba, druga godina ulazak u Premijer ligu, treća godina stabilizacija u Premijer ligi i četvrta godina napadanje četvrtog mjesta. Jako je važno da svi čimbenici u klubu znaju naš plan i program, ali i naše sportske ambicije. U glavi sam još uvijek trener, sportska ambicija mora postojati. Kada smo birali trenera, nismo željeli izabrati trenera koji neće biti uz naše sportske ambicije. Drago mi je da smo izabrali Antu Nazora, povezuje nas puno stvari, čak mi je u počecima karijere na jednom turniru u U-15 reprezentaciji bio pomoćni trener. No, Ante je nakon toga napravio zavidnu karijeru, vjerujemo da je on trener koji može provoditi ono što smo mi zacrtali. Kada kažem stabilizacija, to znači da nam je cilj ostati u ligi, ali to opet ne znači da mi nemamo ambicije, to i naš izbor trenera potvrđuje, rekao je Robert Jurković.

Ante Nazor ima značajan košarkaški CV, kada je hrvatska klupska košarka u pitanju dovoljno je reći da je bio trener Cibone, Splita i Zadra, evo sada i Kvarnera 2010.

- Zahvaljujem se sportskom direktoru i predsjedniku na biranim riječima, ali svjestan sam da u sportu ne postoji minuli rad, postoji samo ono što je danas. Zahvalan sam na ukazanoj prilici, vidim u Kvarneru 2010 novu energiju u hrvatskoj košarci, drago mi je što se ambicija uprave susrela s mojom ambicijom, a to je pokušati ovdje napraviti najbolji mogući posao. Slažem se da moramo biti čvrsto na zemlji, cijeniti svaki trening i svaki posjed lopte, u tom pravcu mislim da ću se zahvaliti na najbolji mogući način na ukazanom povjerenju, rekao je Ante Nazor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.