Ivan Vrgoč: Tražio sam mjesto gdje ću dobiti minute, bez problema odlučio sam se za Škrljevo

Četvrtak, 12. studenog 2020. 17:05 Napisao/la  Kristian Sirotich

Dobro smo izgledali protiv Alkara, počeli smo disati kao jedan, počeli smo čitati situaciju kada treba gurnuti loptu van, proigrati na centra, kada treba ići  u prodor. Sve bolje i bolje to radimo, kaže Vrgoč

Ivan Vrgoč
Ivan Vrgoč Foto: Facebook

Napisati da je Škrljevo "nekošarkaško" mjesto može samo onaj tko želi na sebe navući bijes svih onih koji su košarku nekada igrali u tom klubu iz riječkog zaleđa, a nakon toga i bijes svih onih koji su sudjelovali ili još uvijek sudjeluju u procesu stvaranja projekta što je danas objedinjen pod imenom Adria Oil Škrljevo.

No, da postoje sredine koje su "košarkaškije" od Škrljeva s tim će se valjda svi složiti.

Pa kad netko iz jedne takve sredine, koja je dala trostrukog prvaka Europe i košarkaše čije se igre i dometi prepričavaju s pokoljenja na pokoljenje ili „halofejmere“, odluči doći u Škrljevo, to samo može biti potvrda da ljudi koji u Škrljevu rade i koji Škrljevo vode – rade dobar posao.

Ivan Vrgoč upravo je takav primjer.

Košarkaški Split na početku ove sezone odlučio je zamijeniti - Škrljevom.

- Snašao sam se, ovdje mi je odlično, imam uvjete koji su mi trebali, imam kontinuitet treninga, imam minutažu. I više sam nego zadvoljan, započet će 21-godišnji Ivan Vrgoč, 205 centimetara visoki Splićanin, točnije Solinjanin, koji igra na poziciji krila i koji je prošao sve mlade hrvatske selekcije.

Ivan je procijenio da će mu igranje u Adria Oil Škrljevu koristiti više od čekanja na priliku u Splitu.

- Da. To je razlog zbog kojega sam došao. I mislim da imamo super ekipu, svi se slažemo od prvog do zadnjeg, više sam nego zadovoljan. Naravno da je drugačije bilo otići iz Splita, ali ova odluka mi uopće nije bila teška. Tražio sam mjesto gdje se mogu naći, gdje ću dobiti minute i bez problema sam se odlučio za Škrljevo. Nedostaje li mi Split? Naravno da nedostaje, naročito sada kada krenu ova tmurnija vremena i kiša.

Pravu riječku kišu Ivan tek mora upoznati, kao što ovdašnji ljubitelji koašrke tek moraju upoznati pravog Ivana.

Djelom su to mogli oni koji su gledali prijenos utakmice protiv Alkara na Arenasportu, bila je to najbolja Vrgočeva partija od kada je u Škrljevu.

Za 28 minuta ubacio je 13 poena, trice je gađao 4-6, imao je pet skokova, šest asistencija i najveću valorizaciju u momčadi – 20.

- Moja dobra igra bila je rezultat serije dobrih treninga koje smo povezali nakon teškog poraza. Skupili smo glave nakon Gorice i baš smo se uhvatili trenirati kako treba. I sve što sam ja tu utakmicu zabio bio je rezultat dobre igre čitave momčadi. Rekao bih da je to više timska zasluga, nego moja. Da, dobro smo izgledali protiv Alkara, počeli smo disati kao jedan, počeli smo čitati situaciju kada treba gurnuti loptu van, proigrati na centra, kada treba ići  u prodor. Sve bolje i bolje to radimo.

Neka se onda taj trend i nastavi, Adria Oil Škrljevo u nedjelju (17 sati) u Osijeku igra protiv Vrijednosnica.

Još je to jedna utakmica što će se moći pratiti u izravnom prijenosu na Arenasportu.

- Osijek je jako dobra ekipa, iako to njihov rezultat trenutačno ne pokazuje jer su imali nekoliko poraza na početku sezone, ali zadnje pobjede protiv Alkara u gostima i Šibenika govore da su ozbiljan suparnik. Dobro ćemo ih iskautirati i posložiti dobru taktiku. Pobjeda protiv Osijeka dvostruko bi vrijedila, budući da su naši konkurenti za ta viša mjesta, zaključit će Ivan Vrgoč, koji nije jedini koji je žuti zamijenio zelenim dresom ove sezone.

Učinio je to i Mario Rajčić, a to je samo još jedan prilog u onoj tezi da se u Škrljevu košarka kvalitetno radi.