Damir Rajković: Utakmica u Sinju može sve opet okrenuti u našu korist

Utorak, 12. listopada 2021. 19:24 Napisao/la  KS

Poraz od Šibenika definitivno je bio neplaniran i ne možeš te rane zacijeliti u tako kratko vrijeme,  kaže trener AO Škrljeva

Damir Rajković
Damir Rajković

Košarkaši Adria Oil Škrljeva i dalje su u skupini lidera HT Premijer lige košarkaša, ali od petka nisu jedina neporažena momčad.

Veliku prigodu Škrljevčani su propustili u petak, momčad koja na svom parketu pobijedi Zadar i u gostima Vrijednosnice Osijek domaći poraz od Šibenke ne može tretirati drugačije nego kao – kiks.

No, od petka je ipak prošlo dovoljno vremena da rane zacijele, a i valja se pripremiti za novu obavezu jer već u srijedu Škrljevčani gostuju kod Alkara na uvijek vrućem parketu u Sinju.

- Poraz od Šibenika definitivno je bio neplaniran i ne možeš te rane zacijeliti u tako kratko vrijeme jer žal za propuštenom prigodom je prevelika. No, ako izvučemo pouke bit će dobro. Utakmica u Sinju može sve opet okrenuti u našu korist, naravno da u Sinj idemo na pobjedu, nema nam druge. Moramo se vratiti na pobjednički put, a sigurno imamo i snage i sposobnosti za takvo što, reći će Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.

Damir Rajković preiskusan je trener da ne bi nakon poraza potrošio još ponešto vremena na analizu utakmice protiv Šibenke, zaključak je:

- Ključ je bilo prvo poluvrijeme, pogotovo prva četvrtina u kojoj smo bili kriminalni u obrani, stajali smo daleko od igrača, nismo bili agresivni na loptu i prvo dodavanje, imali smo veliku dekoncentraciju u obrambenom skoku. A rezultatski smo bili tu. Samo taj naš ležeran pristup i ta neka blokada u datom trenutku je bila uzrok ovoga poraza, ustvrdio je trener Škrljevčana.

Škrljevčani su dokazali da mogu igrati kvalitetnu košarku, ali pritom moraju biti pravi, ni protiv koga nemaju pravo na opuštanje.

- To je prvo i osnovno. I u najavi utakmice sam rekao da u našoj ligi nema laganih suparnika. Ovo je dokaz da u svaku utakmicu moraš ući maksimalno, a nemamo mi niti pravo na taj luksuz da netko od naših igrača dođe na utakmicu i glavom ne bude unutra. Nama svi igrači moraju biti na sto posto, jedino na taj način se može ispravno igrati utakmica i kontrolirati igra i rezultat. U suprotnom dogodi nam se to što nam se dogodilo, nastavit će iskusni strateg.

Za utakmicu protiv Alkara je upitan Barnjak, koji ima manjih problema  s ozljedom, neće biti niti Bešića, ostatak momčadi trebao bi biti na raspolaganju Damiru Rajkoviću.

- Drugi su OK. Počeo je trenirati i Vucić, trebat će mu vremena da se vrati, ali zadovoljstvo je da se vratio jer nam širi roster. No, idemo po dva boda, imamo snage za to. Bez obzira u kakvoj je situaciji Alkar mi imamo kvalitetu dobiti tu utakmicu. Idemo maksimalno motivirani i spremni, zaključit će Damir Rajković, trener AO Škrljeva.

Alkar sa četiri poraza drži premijerligaški fenjer, što ništa ne mora značiti ne bude li pristup pravi.

Utakmica protiv Alkara na rasporedu je od 18 sati.