DAMIR RAJKOVIĆ U utorak igramo prvu utakmicu Alpe Adria Cupa, Dubrava je prošlost!

Ponedjeljak, 07. listopada 2019. 18:41 Napisao  I. V.

Sigurno da je poraz od Dubrave veliko iznenađenje, šok koji nismo očekivali. Svi smo totalno podbacili, kaže trener košarkaša AO Škrljeva

Damir Rajković
Damir Rajković

 

Košarkaši AO Škrljeva neće imati puno vremena razmišljati o porazu od Dubrave, u ponedjeljak su otputovali u Poljsku gdje u utorak (19) protiv GTW Gliwica igraju prvu utakmicu Adria Cupa.

Doduše, imalo se vremena pričati tijekom putovanja dugačkog 900 kilometara...

- Sigurno da je poraz od Dubrave veliko iznenađenje, šok koji nismo očekivali. Svi smo totalno podbacili, od početka do kraja nismo uhvatili ritam, možda je postojala pretjerana želja igrača da se dokažu pred domaćom publikom... Previše smo otvorenih šuteva promašili, previše zicera, kada šutiraš tricu 6/30 jasno da utakmica ne može ići u pravom smjeru. Nešto smo čupali, došli smo u priliku igrati produžetke, ali je zadnji šut završio na prvom obruču, Dubrava je zasluženo pobijedila, kaže trener Damir Rajković.

Nakon očekivanog poraza u Zadru i neočekivanog  domaćeg poraza od Dubrave ne mogu se donositi zaključci, ali se mogu jasnije procijeniti mogućnosti nove momčadi:

- Ne, ništa se nije promijenilo u procjenama, odigrali smo tek dvije utakmice. Mislim da neće biti lako vratiti ove izgubljene bodove, ali puno je utakmica pred nama. Treba samo vremena da sve sjedne na svoje mjesto i onda će sve ići u pravom smjeru. Nema potrebe da nakon dvije utakmice mijenjamo planove, naš je cilj igrati play-off, trebamo težiti da budemo što bolje plasirani među osam momčadi, govori Rajković.

Sada je najvažnija pozitivna reakcija igrača:

- U utorak igramo prvu utakmicu Alpe Adria Cupa, Dubrava je prošlost. Okrećemo se novoj utakmici pred nama, nema plakanja. Već u subotu igramo protiv Splita, nakon toga protiv Alkara... Treba gledati pozitivno, jedino se tako u sportu može napredovati, zaključuje Rajković.

Škrljevo u Alpe Adria Cupu igra drugu sezonu, u prvoj sezoni Škrljevo je stiglo do finala.

Nalazi se u skupini s poljskim Gliwicama, austrijskim Klosterneuburgom i češkim Pardubicama.

Do sada je odigrana jedna utakmica, Gliwice su kao gost pobijedile (70:66) Klosterneuburg.