DAMIR RAJKOVIĆ S Amerikancima smo dogovorili raskide ugovora, vidjet ćemo hoće li moći otputovati kući

Utorak, 17. ožujka 2020. 18:10 Napisao  I. V.

Da se odigralo dvije trećine prvenstva, onda bi se prema pravilniku prvenstvo moglo prekinuti i proglasiti prvaka, kaže trener Škrljeva

Damir Rajković
Damir Rajković

Košarkaški Škrljeva prekinuli su sezonu u razdoblju tijekom kojega su počeli nizati pozitivne rezultate.

- Odlučeno je da je dvorana na Mavrincima zatvorena, igrači su do ponedjeljka slobodni, svatko radi prema individualnim programima koje smo složili. Ne znam koliko mogu raditi u kućama, sada su i teretane zatvorene. Amerikanci idu kući, s njima smo dogovorili raskide ugovore. U čevrtak ide Dorris, u petak odlazi Robertson ako budu mogli letjetli za SAD. Karte su kupili, vidjet ćemo hoće li uspjeti otići kućama, kaže trener Damir Rajković.

Nitko ne zna kada bi se sezona mogla nastaviti, a trebali biste odigrati još cijeli treći krug natjecanja?

- Trebamo odigrati još jedno kolo do završetka drugoga kruga natjecanja. Da se odigralo dvije trećine prvenstva, onda bi se prema pravilniku prvenstvo moglo prekinuti i proglasiti prvaka. Sada se samo nagađa što treba učiniti, sve zavisi o tome do kada će na snazi biti zabrana korištenja dvorana. Postoji više scenarija, Upravni odbor HKS-a vjerojatno će donijeti odluku koja će biti primjerena situaciji. Čekamo do 1. travnja, svjesni smo da nitko na svoju ruku neće otvoriti dvorane.

Savezi samostalno donose odluke, Litva i Belgija proglasili su prvake na osnovu poretka, Slovačka je poništila prvenstvo?

- Prema pravilima, ne možemo proglasiti prvaka! Postoji niz kalkulacija, možda se odigra play-off... Nepotrebno je o tome govoriti, jer samo nagađamo. Čekamo bolja vremena!