DAMIR RAJKOVIĆ Pokazali smo na primjeru Josipa Barnjaka da možemo stvarati igrače

Četvrtak, 27. lipnja 2019. 09:36 Napisao  I. V.

Ova generacija nije igrala A diviziju, jer je generacija prije nje ispala, pa je teško uspoređivati kvalitetu naše i ostalih reprezentacija, kaže izbornik U-20 reprezentacije i trener Škrljeva

Damir Rajković
Damir Rajković

 Damir Rajković odrađuje završne pripreme s U-20 reprezentacijom uoči nastupa na Europskom prvenstvu, koje se u Tel Avivu održava od 13. do 21. srpnja.

Trener Škrljeva prošle godine na klupi U-20 reprezentacije osvojio je srebro na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, nema sumnje da će se nastup ove generacije promatrati u tom svjetlu:

- Uvijek je to generacijski drugačije, pitanje je tko se na kraju odazove za ovakva natjecanja, teško je raditi usporedbe ili planirati plasmane. Treba znati da ova generacija nije igrala A diviziju, jer je generacija prije nje ispala, pa je teško uspoređivati kvalitetu naše i ostalih reprezentacija. Igramo dva pripremna turnira, ovaj vikend u Osijeku igramo protiv Slovenije i Izraela, koji su prva divizija i protiv Belgije. Pred prvenstvo igramo turnir protiv Litve, Španjolske i Izraela. To će biti pokazatelji da vidimo gdje smo. Nisu su se svi odazvali, oni najodaniji su ovdje. Drago mi je da su spremni žrtvovati se za reprezentaciju, da pokažu koliko mogu i da im ovo natjecanje bude odskočna daska za seniorsku reprezentaciju. Jako dobro rade, kaže Rajković uoči turnira u Osijeku koji se igra idućeg vikenda.

Dok Rajković radi s mladom reprezentacijom, na Škrljevu se polako slaže novi roster:

- Ove godine ciljano smo odredili da ćemo imati sedam, osam starijih igrača, koji će činiti okosnicu momčadi. Ostali dio momčadi čine domaći, mladi igrači kojima ćemo dati priliku, to su igrači iz našega kluba i regije. Mislim da ćemo napraviti dobru simbiozu i dati mladima prilikui. Pokazali smo na primjeru Josipa Barnjaka da možemo stvarati igrače. Važno je da mladi igrači imaju uz sebe kvalitetne starije igrače uz koje mogu napredovati, naglašava Rajković.

Dobro je znati da u regiji ima igrača premijerligaškog potencijala:

- Mislim da ima! Igrači koji su kod nas imaju potencijal da za sezonu, dvije budu igrači za Premijerligu, da budu nositelji igre. Naša je želja pokazati da u našoj županiji ima prostora za napredak naših igrača, naglašava Rajković.

Kvaliteta rostera određuje clijeve u novoj sezoni:

- Cilj je da što prije osiguramo ostanak. Ako uspijemo složiti roster kao što planiramo, imat ćemo momčad negdje na granici šestog mjesta, možda i više s obzirom na promjene u natjecanju, mislim tu prije svega na odlazak Cedevite, kaže Rajković.

Amerikanci?

- Williams ima još godinu dana ugovor, vidjet ćemo! Ako uspijemo dovesti dovoljno kvalitetne domaće igrače, možda ćemo s njim dogovoriti raskid. Za sada jedino Williams ostaje!