Adria Oil Škrljevo odustalo od ABA 2 lige, Škrljevčani iduće sezone igraju u Alpe Adria Cupu

Četvrtak, 29. srpnja 2021. 13:59 Napisao/la  KS

Odluci da se na kraju ipak priklone Alpe Adria Cupu, koji će se potpuno reorganizirati i profesionalizirati, sigurno je pridonijela i financijska injekcija HKS-a od 200 tisuća kuna

Josip Barnjak
Josip Barnjak

Košarkaši Adria Oil Škrljeva ove će se sezone, osim u Premijer ligi, natjecati i u Alpe-Adria Cupu!

Vodstvo kluba odlučilo je zahvaliti se na ponudi ABA ligi, koja je čekala njihov odgovor za nastup u drugom jakosnom razredu regionalne košarkaške lige, i prihvatiti natjecanje što ga zajedničkim snagama planiraju organizirati hrvatski, slovenski, austrijski, slovački i češki košarkaški savez.

Hrvatska ima tri mjesta u Alpe Adria Cupu, natjecanju kojega bi priznala i FIBA i koje će za sve sudionike biti besplatno.

Početkom idućeg tjedna znat će se svi detalji budući da još uvijek nije odlučeno hoće li se igrati ligaškim ili turnirskim tipom, a planirani početak lige je 28. i 29. rujna.

Odluci da se na kraju ipak priklone Alpe Adria Cupu, koji će se potpuno reorganizirati i profesionalizirati, sigurno je pridonijela i ponuda HKS-a, koji je klubovima sudionicima obećao isplatiti financijsku pomoć od 200 tisuća kuna.