Igor Jugović: Moramo preuzeti odgovornost, nemamo više pravo na alibije

Četvrtak, 22. rujna 2022. 21:10 Napisao/la  Igor Vranić

Mislim da Zoranu novac nije toliki problem koliko je u trećoj ligi teško pronaći gol-igrača koji ima takvu kvalitetu, kaže iskusni veznjak

Igor Jugović i Edin Junuzović nisu zadovoljni suđenjem
Igor Jugović i Edin Junuzović nisu zadovoljni suđenjem

Igor Jugović brzo se nametnuo u Opatiji, iskusni veznjak odmah je iskazao kvalitetu i postao jedan od stožernih igrača redizejnirane opatijske momčadi.

- Meni je to bio manji problem nego nekom mlađem igraču, mislim da mi je Opatija petnaesti, šesnaesti klub u karijeri. Sa Zoranom (Bogolin, op.a.) se znam godinu dana, neki dečki me poznaju iz iste lige, tako da se meni nije bio problem adaptirati, kaže 33-godišnji Jugović koji ovako komentira suzdržani start opatijske momčadi sastavljene od dokazano kvalitetnih igrača:

- I ja smatram da na papiru imamo jako dobre igrače, ali zajedno smo malo vremena. Svi smo mi individualci, svatko od nas funkcionira na drugačiji način, teško je to ponekad posložiti. Ne uspoređujem se s PSG-om, ali i oni su doveli puno jako dobrih igrača pa još uvijek ništa ne mogu napraviiti u Europi. A neke dečke ni ne poznajem dobro, neki su se vratili nakon ozljeda, realno ih nisam stigao upoznati. Baš sam pričao sa Zoranom o tome, imamo bodova koliko imamo, ali da su nam dosuđena samo dva penala u zadnjim dvjema utakmicama, što je bilo realno, sada bismo drugačije govorili. Ne igramo fenomenalno, ali imali bismo više bodova i sve bi bolje izgledalo, smatra Jugović.

Efikasnost je očigledni problem s obzirom na broj neiskorištenih prilika, nedostaje klasični gol-igrač:

- Takve je igrače najteže pronaći! Mislim da Zoranu novac nije toliki problem koliko je u trećoj ligi teško pronaći gol-igrača koji ima takvu kvalitetu. Igrač iz prve lige najviše se će spustiti u drugu ligu, teško je dovesti talentiranog prvoligaškog igrača u treću ligu. Ova je liga najteža za dovoditi igrače, naglašava Jugović.

Opatija u subotu igra u gostima protiv Trnja momčad kojega je osvojila bod manje:

- Moramo prihvatiti imperativ pobjeda, mi stariji moramo preuzeti odgovornost, nemamo više pravo na alibije. Utakmicu protiv Trnja moramo dobiti pa makar na mišiće! Znam da se dosta toga promijenilo u Trnju, mislim da smo favoriti i da moramo pobijediti tu utakmicu, smatra Jugović.

Trener Zoran Bogolin istaknuo je da Opatija ove sezone igra na postavljene obrane i u gostima, nitko se ne želi otvoreno nadigravati:

- U ovoj ligi nisu svi tereni baš vrhunski, puno se lakše na njima braniti, a svi se znaju braniti. Ovo je ipak treća liga, koncentracija igrača lakše padne, događaju se pogreške lakše nego u prvoj ligi. Mi znamo da će tako svi igrati protiv nas, svi se brane, nitko se još nije otvorio čime bi nam bilo lakše igrati. Zbog toga naše utakmice često izgledaju kao da se puno nabija lopta, jednostavno nemamo prostora. Moramo na silu igrati, dosta često igra ne izgleda onako bismo svi željeli gledati nogomet, rekao je Jugović.

Igor Jugović prvoligaški nogomet igrao je u dresovima Zagreba, Istre 1961 i Slavena Belupa, koji je ove sezone postao najugodnije, a Rijeka najneugodnije iznenađenje:

- Još dok sam bio u Koprivnici, Slaven Belup je bio među najbolje posloženim klubovima u ligi. Klub ima dobre sponzore, uvijek ima dovoljno novca, dosta se toga može napraviti. Najveći je problem što Koprivnica nije nogometna sredina, trebao je doći netko kao Zoran Zekić, koji je preuzeo funkciju sportskog direktora i trenera. Zekić je napravio puno dobrih stvari, profilirao je momčad od mlađih igrača, sada to treba nadograđivati. Ne znam koliko će ovo trajati, za sada izgleda jako dobro. Mislim da su u Rijeci pogriješili u procjenama. Mi smo još ljetos počeli pričati o tome, kada su u klubu odlučili dati priliku mladim igračima, koji su igrali u Dragovoljcu. Lako je bilo igrati u Dragovoljcu, koji je već bio ispao iz lige pa nije bilo nikakvog pritiska, zaključuje Jugović.

Standings provided by SofaScore