Domagoj Prtenjača: Čeka nas najteža utakmica iako će nama svaka utakmica biti teška!

Srijeda, 21. rujna 2022. 22:07 Napisao/la  Igor Vranić

Ne busam se u prsa, ne mislim da ćemo dominirati! Jednostavno, moramo pokazati zube, kaže iskusni napadač Grobničana

Domagoj Prtenjača
Domagoj Prtenjača

Grobničan u subotu igra protiv momčadi vodećeg kluba, na Mavrince stiže momčad Jadrana LP.

Ovaj tjedan Grobničan prema rasporedu ide iz krajnosti u krajnost, nakon što je prvu pobjedu ostvario protiv zadnje, slijedi najteža utakmica ove sezone protiv najbolje momčadi u ligi:

- Atmosfera je napokon dobra, nismo očekivali da ćemo ovako krenuti. Možda smo igrali u grču, koji ne bi trebalo postojati, ali imamo u momčadi dosta mladih igrača. Što se tiče utakmice u subotu, bit će sigurno teško. Ne busam se u prsa, ne mislim da ćemo dominirati! Jednostavno, moramo pokazati zube i pokušati na sve način ostvariti pozitivan rezultat. Sigurno da nas čeka najteža utakmica iako će nama svaka utakmica biti teška, ne trebamo bježati od toga. U subotu će nam trebati dosta strpljenja i sreće da ostvarimo pozitivan rezultat, kaže Domagoj Prtenjača, jedan od najiskusnijih igrača novog drugoligaša koji ovako procijenuje mogućnosti nove momčadi:

- Očekivali smo više, ali realnost je drugačija. Treba se više zalagati na terenu, treba pokazati više grinte. Ako ćemo se oslanjati samo na kvalitetu, trebamo znati da su sve momčadi barem isto kvalitetne kao mi, a dosta je momčadi kvalitetnijih od nas. Morat ćemo davati maksimum da bismo ostvarivali dva, tri pozitivna rezultata čime bismo se odmaknuli od dna ljestvice, govori Prtenjača.

Puno se toga promijenilo u svlačionici prošlog ljeta, puno je više igrača iz nekadašnje momčadi otišlo nego ostalo:

- Mijenjat će se i dalje, nadam se na pozitivno. Treba nam vremena, ne može se očekivati da ćemo odmah moći igrati za vrh, trebat će još dosta rada da bi se nova momčad posložila. Došlo je više od deset novih igrača, ističe Prtenjača.

Nema više prepoznatljive grinte koja je krasila bivšu momčad, posebice u domaćim utakmicama:

- Istina! I kada nam nije išlo, uspjeli bismo ostvariti pozitivan rezultat na agresivnost i galamu, bilo kako... Toga više nema, ali to se moglo očekivati. Došli su dečki iz drugih klubova, ne poznamo se još dovoljno. Nema su tu koga kriviti, jednostavno je došlo desetak novih igrača, sve su to različiti karakteri koje treba posložiti, smatra Prtenjača koji također stječe nova iskustva u jačoj ligi:

- Igrao sam drugu ligu za Pomorac, ovo je sigurno kvalitetna liga. Zadovoljan sam kako igram, znam da ću uvijek dati sve od sebe, neću razočarati. Volio bih da i ostali igrači shvate da se grintom može puno toga postići ako ne ide, priželjkuje Prtenjača.

Još se jedna dugogodišnja navika na Mavrincima promijenila!

Grobničan je zadnjih godina prije svake sezone mogao računati da će Dražen Pilčić i Domagoj Prtenjača zajedno postići više od tridesetak golova:

- Ne vjerujem da ćemo ove sezone to uspjeti! Volio bih da bude tako, ali mislim da neće! Pile i ja moramo pomoći na neki drugi način! Moramo djelovati kao momčad, jer ako budemo djelovali pojedinačno, neće dobro završiti, zaključuje Prtenjača.

 

Standings provided by SofaScore