VERON NAČINOVIĆ U KIELU

Riječki rukometaš od sezone 2025/26 u dresu kultnog kluba

Srijeda, 10. srpnja 2024. 13:53 Napisao/la  SC

Puno smo razgovarali, za mene kao mladog igrača, njegova je procjena važna, zahvalio je Načinović na savjetima Domagoju Duvnjaku

Veron Načinović
Veron Načinović

THW Kiel na službenoj stranici objavio je sljedeću vijest:

Rekorder prema naslovima prvaka THW Kiel osigurao je još jedno pojačanje za sezonu 2025./2026.: hrvatski reprezentativac Veron Načinović iz francuskog vrhunskog kluba Montpellier HB pojačat će Zebre, 24-godišnji pivot s Kielom je potpisao trogodišnji ugovor do 30. lipnja 2028. godine.

- Veron pripada novoj generaciji jakih pivota. Unatoč mladosti na putu je da postane apsolutni lider u hrvatskoj reprezentaciji. U reprezentaciji je stekao veliko iskustvo igranja na vrhunskoj razini isto kao u klubu, radujemo se dolasku tehnički izvrsnog pivota koji jednako kvalitetno igra u obrani i napadu, kazao je izvršni direktor Kiela Viktor Szilagyi.

- THW Kiel je veliki klub, institucija u svjetskom rukometu. Mnogim mladim rukometašima cilj je jednog dana igrati za THW Kiel, uključujući mene, rekao je Načinović za službenu stranicu njemačkog kluba.

Prije nego što je donio odluku, Načinović se konzultirao s Domagojem Duvnjakom, kapetanom Kiela i hrvatske reprezentacije:

- Puno smo razgovarali i jako sam mu zahvalan na tome. Za mene kao mladog igrača, njegova je procjena važna. Uostalom, nemam iskustva s Bundesligom, ali želim napredovati u svim područjima. Sada se mogu potpuno usredotočiti na pripreme za Olimpijske igre s Hrvatskom i za sezonu s Montpellierom prije nego što prihvatim veliki izazov u Kielu, kazao je Načinović.

Kiel je 23 puta bio njemački prvak, četiri puta bio je europski prvak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.