ŽRK MURVICA PRVI BEZ PORAZA

Zvonimir Kutija: Bit će nam čast igrati Drugu ligu!

Utorak, 30. travnja 2013. 10:06 Napisao  Marko Babić

Moramo potražiti još neka pojačanja, jer nedostaju nam određeni profili igračica, kaže trener Kutija

Rukometašice Murvice
Rukometašice Murvice Foto: www.zrk-murvica.hr/

Rukometašice Murvice suvereno su prošle Trećom ligom - zapad i bez poraza izborile prvo mjesto i plasman u Drugu ligu - zapad. Veliki je to uspjeh crikveničkih rukometašica koje će za nagradu dobiti priliku pokazati koliko mogu u drugom rangu hrvatskog rukometa.

- Završili smo prvenstvo s 13 pobjeda i jednim neriješenim rezultatom. Suvereno smo odradili Treću ligu, rekao je Zvonimir Kutija, trener Murvice.

- Imali smo i malo nesreće, Begić nam se ozljedila, Leka je otišla u Orijent Presoflex. Zaključili smo da se moramo pojačati ako mislimo ući u Drugu ligu. Doveli smo Karmen Uremović koja je igrala svojevremeno u Trešenjevci i u Sloveniji, te Idu Zorić koja je nosila dres Zameta. One su dosta doprinjele da izborimo Drugu ligu koju smo ostvarili pobjedom u Labinu tri kola prije kraja, dodao je Kutija.

- Kada smo krenuli lako smo pobjeđivali, odigrali smo neke pripremne utakmice, ali nismo znali pravu snagu ekipe. Iznenadili smo se da smo tako pobjeđivali jer ipak su većina igračica su 1996., 1997. i 1998. godište, ustvrdio je trener Murvice.

Sada preostaje dobro se spremiti za Drugu ligu - zapad.

- Igrali smo par pripremnih utakmica sa Senijom, htjeli smo osjetiti snagu Druge lige, iako treba reći da u tim utakmicama Senia nije bila u punom sastavu. Vidjeli smo da se možemo nositi s nima, ali moramo potražiti još neka pojačanja jer nedostaju nam određeni profili igračica. Morat ćemo se dati u potragu. To je ipak drugi rang hrvatskog rukometa, bilo bi lijepo to igrati i čast će nam biti dio toga, zaključio je Zvonimir Kutija.