Vinko Perušić, predsjednik Pećina: Sretni smo zbog mogućeg povratka u Drugu ligu

Ponedjeljak, 22. srpnja 2013. 14:14 Napisao/la  Patrik Mršnik

Nije ni u Pećinama situacija bajna, ali mislim da bismo bez većih problema mogli podnijeti igranje Druge lige i da financijskih dubioza neće biti, kaže Perušić

Vinko Perušić
Vinko Perušić

Zagrebački Metalac stoji na putu RK-u Pećine u kontekstu povratka u Drugu ligu. Nakon trinaest dugih godina u nominalno trećem, ali ustvari četvrtom razredu hrvatskog rukometa Pećinari se nadaju ponovnom igranju Druge lige. Nakon što su ekipe Poreča II i Kanfanara odustale od izravnog plasmana u viši rang natjecanja, priliku za kvalificirati se dobili su izabranici trenerskog dvojca Ukalović – Ravlić. Pećine će krajem kolovoza doznati mjesto i vrijeme odigravanja kvalifikacijskog susreta s pretposljednjom momčadi Druge lige, zagrebačkim Metalcem.

 

- Želja nam je igrati Drugu ligu, mislimo da možemo proći Zagrepčane i sljedeće sezone ući u borbu za sredinu drugoligaške ljestvice. Bit će zaista teško, no nadamo se i ostanku ključnih igrača u našim redovima. Sve su to domaći dečki, no do kraja srpnja bi trebali u potpunosti imati riješen roster za novu sezonu. S pripremama krećemo 15. kolovoza, moguće i nešto ranije, kaže Vinko Perušić, predsjednik Pećina.

 

Pećine su poznate kao nositelj rukometa u gradu kada je riječ o omladinskom pogonu, nastavljate li na tom planu istom brzinom?

 

- Da, tempo se ne spušta. '98 godište nastavlja hrvatsku mlađekadetsku ligu dok dečki 2000. godišta i dalje igraju Hrvatsku rukometnu ligu za dječake. Moramo brinuti o podmlatku, to će u skoro vrijeme ipak biti kadar za prvu momčad.

 

Financije su danas veliki problem riječkog i županijskog rukometa. Kako stoje stvari kod vas?

 

- Tu bih temu zasada radije preskočio. Moramo najprije definirati igrački kadar, sve staviti na papir, a onda i raspraviti na razini kluba. Druga liga bi zahtijevala nešto veće troškove u odnosu na Treću, no sve je to još uvijek daleko. Nije ni u Pećinama situacija bajna, dapače daleko je od toga, no nismo ni u krizi. Mislim da bismo bez većih problema mogli podnijeti igranje Druge lige i da financijskih dubioza neće biti.