FILIP GRBČIĆ NAJAVLJUJE

Trsat nakon 4 godine ponovo igra seniorski rukomet

Četvrtak, 15. kolovoza 2013. 09:06 Napisao/la  Nenad Daskijević

Ovoj generaciji predstoji zadnja sezona kadetskog natjecanja na državnoj razini,kaže Filip Grbčić

Predah pred nove izazove.... rukometaši Trsata
Predah pred nove izazove.... rukometaši Trsata

Rukometaši Trsata započeli su pripreme za novu sezonu, koja će ove godine biti  drugačija. Nakon četiri godine stanke, Trsat će ponovo igrati seniorski rukomet! Zbog osipanja igrača uprava kluba odlučila je prije četiri godine raspustiti seniorsku momčad i posvetiti se stvaranju novih igrača.

Na čelu s trenerom Sinišom Orlovićem generacija igrača 1996./1997. godišta vrlo uspješno je nastupala i kalila se kako na županijskoj, tako i na državnoj razini. O tome svjedoče mnogi pehari i medalje osvojene na  županijskim prvenstvima, domaćin i stranim turnirima, a momčad je svake sezone bila i redoviti sudionik državnih završnica.

Mnogo truda, rada i odricanja uloženo je od strane samih igrača, trenera i uprave kluba, da ne zaboravimo i roditelje. Zato je ove sezone odlučeno da se klub sa ovom momčadi vrati u seniorski rang.

 Nakon osam godina trener Siniša Orlović prepušta momčad trenerima Filipu Grbčiću i Nikoli Mrđenu koji će ove mlade igrače pokušati uspješno gurnuti u seniorski rukomet.

- Ovoj generaciji predstoji zadnja sezona kadetskog natjecanja na državnoj razini i prioritet je odigrati što kvalitetnije i pokušati plasirati se na završnicu. Usporedno sa tim natjecanjem prijavili smo momčad za seniorski rang s time da još ne znamo da li će to biti 4. ili 3. HRL – zapad. To će biti novi izazov za igrače , ali i za nas trenere. Međutim, ovi mladići su sazreli za premijerni nastup u seniorskom rangu, kaže trener Grbčić i nastavlja:

- U planu su nam pripreme na domaćem terenu, od” školskog” igrališta preko  “vojnog” do velikog Trsatskog parka, a krajem kolovoza odlazimo u Delnice. Kao i svake sezone momčad će biti potpuno spremna, jer na početku priprema se vidi ogromna želja za radom.

Klub duge tradicije i povijesti iz čijih su redova ponikli reprezentativci  Renato Sulić i Ivan Stevanović, spreman je za novi izazov.