Rukometaši Dramlja počeli pripreme, prozivci se odazvalo deset bivših igrača Crikvenice

Srijeda, 31. srpnja 2013. 11:35 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Ostali smo u ligi zahvaljujući činjenici da je Kvarner Kostrena, inače jesenski prvak Treće lige – Zapad, u proljeće istupio iz natjecanja. Ne želimo više da nam se ovo ponovi, kaže tajnik Marin Uremović

Vladimir Matejčić, prinova iz Crikvenice
Vladimir Matejčić, prinova iz Crikvenice Foto: Lario Tus

Rukometaši Dramlja krenuli su nikad ranije sa pripremama za novo prvenstvo. U klubu su odlučili stati na kraj epizodnom treniranju, okupljanju od utakmice do utakmice. Trener Ivica Žirovec, uprava i čak 18 igrača našli su se na prvom okupljanju u Gradskoj sportskoj dvorani.

 

Nekolicina čak i vrlo dobro upućenih znalaca, koja se je zatekla u dvorani, bila je uvjerena da je sa pripremama započela momčad Crikvenice. Naime, između okupljenih igrača mnogi su do nedavno nosili dres, ne tako davno uspješnog Premier ligaša, potom prvoligaša, a sada drugoligaša.

 

Na prvom okupljanju Mornara našli su se Car, Barišić, Deranja (vratari), D., S., i Z. Domijan, Baričević, Mrakovčić, Klanfar, Margeta, Dražić, Oroši, Tairi, Lučić, Dobrinić i do prošlog prvenstva standardni igrači Crikvenice Tomislav Čupić, Vladimir Matejčić i Domagoj Mataija. Respektabilno društvo... A još su nedostajali Zena, Babić i Kostolić - opravdano. 

 

Tehnički tajnik Marin Uremović na ovaj masovni dolazak na prvo okupljanje ima svoje viđenje:

 

- Rukomet je u velikom broju klubova došao na najniže grane. Mi smo ostali u ligi zahvaljujući činjenici da je Kvarner Kostrena, inače jesenski prvak Treće lige – Zapad, u proljeće istupio iz natjecanja. Ne želimo više da nam se ovo ponovi. Nakon posljednje Skupštine konkretizirali smo zadatke, ojačali upravu, otvorili vrata svim igračima... Radit ćemo na početku doslovno svaki dan, čak i subotu. Koristit ćemo dvoranu, stadion, sve prirodne terene u okolici grada. Ne opterećujemo se rezultatima, ali ne želimo više biti nositelji fenjera. U našem sastavu je sada čak 10 igrača, koji su u bližoj ili neznatno daljoj prošlosti nosili vrlo uspješno dres Crikvenice. Sada žele u Mornar i vjerujem da će prelasci u naš klub (Čupić, Matejčić, Mataija, Zena) proći bez problema, kaže Uremović.