Tadej Široka: Moji dečki u ovakvim utakmicama moraju graditi karakter

Petak, 18. studenog 2022. 09:26 Napisao/la  SC

Igramo protiv snažnih i prekaljenih igrači koji iza sebe imaju iskustvo igranja u Premijer ligi, kaže trener Kozale

Tadej Široka
Tadej Široka

Rukometaši Kozale u subotu gostuju u Župi dubrovačkoj, najdaljem mogućem gostovanju za rukometne klubove iz Rijeke i okolice. 

Nakon što su bez previše problema svladali momčad Umaga u najboljoj svojoj utakmici u ovoj sezoni, rukometaši trenera Tadeja Široke kreću na 620 kilometara udaljeno gostovanje kod novaka u ligi, ekipe Ardiaei.

- Utakmica protiv Umaga je bila onakva kakvu bih nacrtao dan prije, kada bi se to moglo. Odlična obrana koja je vratarima omogućila čak 40% obranjenih udaraca, razigran i disciplinirani napad u kojemu su svi zabijali. Kada tako odigramo, onda ne smijem imati zamjerke. Cijelo vrijeme sam govorio da ova momčad u sebi to ima, ali da će doći i trenuci poput potopa u Karlovcu. Mladi smo, učimo, ali i igramo jako kvalitetno kad smo na maksimalnim okretajima. To želim gledati i ubuduće, rekao je Tadej Široka, trener Kozale.

Ardiaei je ekipa satkana od iskusnih pojedinaca, mahom bivših igrača susjednog RKHM Dubrovnika.

Momčad je to koja rijetko gubi bodove u svojoj dvorani i koja često koristi prednost što joj protivnici moraju putovati više od 8 sati kako bi stigli na utakmicu.

- Pa znamo kakav nas protivnik čeka. Jedna čista suprotnost našoj ekipi. Snažni i prekaljeni igrači koji iza sebe imaju iskustvo igranja u Premijer ligi i koji doma ne ispuštaju bodove. Znamo i da nas čeka iznimno dugi put koji može biti vrlo iscrpljujući međutim ja se uvijek vodim tezom da se na "muci poznaju junaci". Moji dečki moraju brzo odrasti i moraju na ovakvim utakmicama graditi karakter i pokazati da su oni ti na koje se treba ovaj klub osloniti u idućim godinama. Idemo hrabro, idemo odigrati najbolje što možemo, pa kud nas to dopelje, rekao je trener Kozale.

Utakmice Kozale i Ardeiaeia se igra u subotu sa početkom u 19 sati u dvorani OŠ Župa dubrovačka.