ANTONIO KEZIĆ

Opet smo pokazali karakter da preokrenemo susret

Ponedjeljak, 07. lipnja 2021. 21:44 Napisao/la  SC

Otvorilo mi se, ali nažalost tome je kumovala ozljeda Antonija Tomaša, što mi nikad nije drago, kaže rukometaš Kozale

Antonio Kezić
Antonio Kezić

Završila je sezona Prve HRL-jug za rukometaše u kojoj je riječka Kozala u konačnici osvojila peto mjesto odigravši odlično proljeće gdje su skupili čak 15 bodova i na toj zasebnoj zablici drugog dijela prvenstva drže treće mjesto sa tri boda zaostatka za prvakom Trogirom.

U posljednjoj utakmici u prvenstvu, mladići trenera Široke ugostili su ekipu Hrvatskog Dragovoljca i dobrano se namučili kako parket dvorane "Dinko Lukarić" ne bi napustili pognute glave.

Iako se ponovno u glavnoj ulozi našao kružni napadač Mateo Milih, koji je opet sa zvukom sirene svojim potezom donio priliku za bod, apsolutno prvo ime susreta bio je Antonio Kezić sa 14 pogodaka.

- Stvarno teška utakmica za nas. Znali smo da Dragovoljci dolaze rasterećeno, opušteno i da svi jedva čekaju kraj ove duge sezone, a takve utakmice onda često znaju biti jako komplicirane. I mi smo ušli opuštenije u utakmicu, poglavito u obrani i onda se bilo teško iz te situacije čupati van. Srećom, opet smo pokazali karakter i snagu da preokrenemo susret u posljednjim minutama i eto, mojim realiziranim sedmercem smo uzeli bod koji smo, ja mislim, i zaslužili, kazao je Antonio Kezić.

U Kozali je bitno zvati se Antonio. Mladi Kezić je zamijenio svojeg imenjaka Tomaša koji je do tada bio neprikosnoven kada je pozicija lijevog krila u pitanju, ali je ozljeda drugog strijelca lige otvorila vrata Keziću koji je sa 14 pogodaka od 16 udaraca pokazao da se na njega itekako može računati u idućoj sezoni.

- Pa otvorilo mi se, ali nažalost tome je kumovala ozljeda Antonija Tomaša, što mi nikad nije drago. Napadački je cijela ekipa odigrala dobru utakmicu, a ja sam dobio priliku i sedmerce pucati, pa se skupilo na kraju 14 golova. Međutim, moram napomenuti kako su sve te prilike i golovi epilog timske igre i prilika koje su mi namještali moji suigrači, skromno je kazao Antonio Kezić.

Sada slijedi dvomjesečni odmor od rukometnih zbivanja i sezone koja zbog opetovanih prekida nikad nije trajala duže.

Trener Tadej Široka sigurno može biti zadovoljan učinkom ekipe u drugome djelu prvenstva, te sa zadovoljstvom može stvarati roster za iduću sezonu.

Eventualnim odlaskom Antonija Tomaša u neku jaču ligu, Kozala se ne treba bojati za budućnost, jer je upravo na posljednjoj utakmici zablistala njegova zamjena, a on je pokazao da se na njega može ozbiljno računati