Tomislav Huljina: Na njihovu brzinu odgovorit ćemo prepoznatljivom obranom

Četvrtak, 01. studenog 2018. 08:09 Napisao/la  SC

Naša šansa je sigurno u tvrđoj obrani, može se reći na granici grubog i sigurno da će na postavljenu obranu Karlovac imati problema, rekao je Huljina.

Tomislav Huljina (RK Mornar-Crikvenica)
Tomislav Huljina (RK Mornar-Crikvenica)

Rukometašima Mornar-Crikvenice u 6. kolu Prve lige – Jug u goste stiže momčad Karlovca.

Za domaće igrače biti će to jedna od najlakših utakmica, susret u kojemu nemaju što izgubiti, jer gosti su prošlogodišnji premijerligaš i sigurno jedan od favorita za osvajanje prvog mjesta u ovoj sezoni.

U dosadašnjem dijelu prvenstva Karlovac je ostao bez bodova u gostujućem porazu kod Ribola Kaštele, a sve ostale susrete  lakoćom je pobjeđivao.

U domaćoj momčadi svi su svjesni o kakvom se protivniku radi i iako su gosti apsolutni favoriti nitko ni ne pomišlja predati se bez borbe.

Najiskusniji igrač u momčadi trenera Valtera Matoševića, pivot Tomislav Huljina dobro poznaje protivnika, konačno to je njegov matični klub i sigurno je među nejkompetentnijima za prognozu utakmice.

Prije same prognoze susreta protiv Karlovca, Huljina je iznio svoje viđenje ulaska u sezonu.

- Prema mojem mišljenju, iako to rezultat ne govori, mislim da se u prvenstvo ušlo jako dobro. Utakmice koje smo izgubili, izgubili smo na gol razlike, bili smo u egalu, gubili smo zbog spleta raznih okolnosti. Jedini protivnik koji nas je stvarno nadigrao bila je momčad Ribola Kaštele u zadnjem kolu. Kod njih se vidjelo da je to bivši premijerligaš, najkompletniji su po pozicijama, imaju jaku rotaciju. Nismo niti mi odigrali loše, pogotovo u prvom dijelu kada smo im zadali puno problema u obrani. U ostalim utakmicama vidjelo se da kod pojedinih igrača nedostaje iskustva igranja ove lige, te u pojedinim situacijama dolazilo je do nepotrebnih tehničkih grešaka, kao i do slabijih reakcija vratara, što je u konačnici donosilo potrebnu razliku. Mislim da smo jako dobro fizički pripremljeni, možemo držati ritam i tempo kroz čitavu utakmicu, ali očito plaćamo danak neiskustvu. Vidi se da imamo „dječje bolesti“, ali mislim da ćemo ih brzo preboljeti i anulirati. Pokazalo se da smo sa svakim protivnikom mogli igrati, kod nekih momčadi se vidjela razlika u iskustvu, ali mislim da će nam se vremenom sve vratiti u našu korist. Jedna prava dobivena utakmica može sve preokrenuti, istaknuo je Huljina.

Momčad Karlovca lovi prvo mjesto za povratak u najviši rang natjecanja, Huljina ih jako dobro poznaje:

- U Karlovcu igraju skoro svi igrači koji su potekli iz Rukometne škole Karlovac i koji igraju zajedno nekih osam, devet godina. Vrlo mlada momčad koja puno trči, igra obranu 3-2-1 i tjera protivnika na šut izvana, što omogućuje lakši posao njihovim vratarima koji su odlični. Puno se oslanjaju na brzu tranziciju i uglavnom postižu pogotke iz polukontre i kontre. Fizički nisu toliko jaki, ali to anuliraju kroz brzinu i vidi se da im to uspjeva. Naša šansa je sigurno u tvrđoj obrani, može se reći na granici grubog i sigurno da će na postavljenu obranu imati problema. Mislim da imamo šanse kroz anuliranje njihove brzine, rekao je Huljina.

Očekivanja Mornar-Crikvenice u nastavku prvenstva:

- Našim mlađim igračima biti će puno jednostavnije u drugom dijelu prvenstva kada već budemo poznavali sve protivnike i sigurno da vidim našu šansu u osvajanju bodova potrebnih za mirni ostanak u ligi. Sve je moguće, ali mislim da ne bismo trebali imati problema oko brige za ostanak u ligi, zaključio je Huljina.

Susret protiv Karlovca igra se u Gradskoj dvorani Crikvenica u subotu od 20 sati.