GORDAN BOŽIĆ

Tomislav Ćupić preuzeo prvu momčad, brzo ćemo znati gdje smo

Ponedjeljak, 13. siječnja 2020. 15:02 Napisao/la  SC

Vjerujem da imamo kvalitetu za ostanak u ligi, kaže predsjednik

Gordan Božić
Gordan Božić

 

RK Mornar-Crikvenica u toku prošlog tjedna započeo je pripreme za nastavak sezone u svim kategorijama.

Osim seniorske momčadi, kadeti, mlađi kadeti i dječaci počeli su skupljati snagu za nove izazove u proljetnom dijelu sezone.

Predsjednik kluba, Gordan Božić, izrazio je zadovoljstvo odazivom, te prokomentirao situaciju u klubu:

- S igrom u nastavku prvenstva prestaju dva najstarija člana, Tomislav Ćupić i Tomislav Huljina. Uloge igrača zamjenjuju trenerskim. Ostaju u klubu. Ćupić će odlukom uprave preuzeti prvu momčad, a Huljina preuzima obje kategorije dječaka. Momčad je ostala bez iskusnog dvojca koji je znao voditi igru, koji su bili poveznica prema drugima, koji su podmetali često leđa, dobivali batine i nažalost "pucali". Vrijeme je da sada drugi preuzmu ulogu ovog dvojca i dokažu svoju sposobnost. Uz starije igrača vrijeme je da i mladi uđu u igru i postanu odgovorni.  Brzo ćemo znati gdje nam je mjesto. Osobno vjerujem u ovu momčad, vjerujem u mlade i mislim da imamo snagu i kvalitetu za ostanak u ligi. Vjerujem da sa skorim povratkom Tea Daskijevića i popunom još jedne pozicije možemo parirati ostalim momčadima koje će se boriti za ostanak. Prva momčad je priča za sebe. Mogli bismo samo o njima razgovarati satima. Ukratko, pripreme su odrađene izuzetno dobro i kvalitetno. U prvu utakmicu protiv Kozale smo ušli pod pritiskom prošlogodišnjih nemilih događaja i mislim da je svima laknulo kada je došao kraj bez obzira šta smo izgubili. Kasnije su nas zadesile ozljede, kazne, izostanci glavnih igrača, gubili smo utakmice sa golom, dva razlike, nervoza, promjena trenera i niz drugih okolnosti koje su dovele do pada motivacije i igre. Rezultat je dno tabllice! Odgovornost za to preuzet ću na sebe, rekao je Božić.

Klupska politika?

Teška vremena iza nas!
- Dječaci A (2006.) i dječaci B (2008.) su najbrojnije momčadi kluba, ukupno imamo 39 dječaka. Veliki je priliv novih igrača. Prepoznat je kvalitetni rad sa djecom i visoka organiziranost kluba. Slatke brige! Novodošli igrači dobro su se uklopili u momčadi, treninge i natjecanja državne i županijske lige, ostvarujući vrlo dobre rezultate unatoč nedostatku termina za treniranje. Mlađi kadeti (2004.) ušli su u polusezonu malobrojni. Mislili smo popunjavati iste mlađom skupinom, ali došlo je do prelaska nekolicine igrača iz drugih klubova tako da se momčad natječe u županijskoj ligi samostalno. Najveći uspjeh je što su se isti unatoč silnim problemima uspjeli održati na okupu i imaju motiva za dalje. Kadeti (2002.) izlazno godište, za razliku od većine riječkih momčadi imat će priliku za nastavak igre u vlastitom klubu. Uključivanjem u treninge prve momčadi vidljiv je napredak i mislim da su "teška" vremena iza nas. Nekolicina je već dobila priliku zaigrati ili bar biti u sastavu prve momčadi. Natječu se za drugu, prvu momčad i svoj uzrast, kaže Božić.

- Gledajući klub kao cijelinu, osobno sam zadovoljan rezultatima polusezone. U polusezonu ušli smo sa dosada najvećim brojem momčadi. Klub prvi puta ima sve dobne skupine i školu rukometa. Sa školom rukometa krenuli smo kako bismo u budućnosti ostvarili neovisnost kluba. Vrlo sam ponosan na projekt koji smo započeli i nadam se da će broj polaznika  vremenom rasti. Radimo na pojačanjima za mlađe kadete i kadete kako bismo popunili klupe, a time olakšali i igru za kategorije u kojima se isti natječu. Time ćemo riješiti i pitanje druge momčadi. Imamo domaće igrače, domaće trenere i rezultat ne može izostati. Imamo stručne trenere za sve skupine, kondicionog trenera i ovom prilikom im se želim zahvaliti na trudu, odlično odrađenim zadacima, razumjevanju. Ciljevi se nisu drastično promjenili. Mlađe dobne skupine neće ganjati rezultate. Prioritet je sportski odgoj, usađivanje ljudskih vrijednosti. Rezultat može biti samo napredak. Treba ga doduše i željeti. Klub je iznad svih. U klubu se ne dolazi ako ti je jedini motiv novac. U klubu si jer zeliš trenirati, napredovati, družiti se. Klub pruža i pružat će početnicima da rastu, prolaze sve dobne skupine, treniraju, putuju, druže se, da osjete pripadnost klubu i da završe igračku karijeru u tom istom klubu ili da se dokaže u višem rangu natjecanja. U klub ulaziš svojom voljom i u njemu si do kada želiš biti. Na silu nikoga ne želimo držati, prelazak u bolje sredine podržavamo, ugovore ne potpisujemo, ali uloženo "naplaćujemo".

Veliku pomoć pružaju gradske strukture?

- Grad bi trebao staviti u hitnu proceduru osnivanje zajednice sportova. Neću objašnjavati potrebu za istom. U međuvremenu očekujem nastavak razgovora, međusobnog uvažavanja i više osluškivanja stvarnih potreba sportaša i sportskih djelatnika. Očekujem ukljućvanje sportaša u odlučivanju prioriteta ulaganja u sport. Mislim da je trenutno potrebnije početi ulagati u ljude nego u beton. Svi ti hvalevrijedni objekti bez sportaša neće vrijediti ništa. Sport bez entuzijasta neće postojati. Pronađimo modus i put da im barem olakšamo borbu za svakog novog sportaša i uvjete koje stvarno trebaju, zaključuje Božić.