DARKO DUNATO Njihova je prednost iskustvo, s druge strane je naša poletna mladost

Petak, 09. studenog 2018. 09:16 Napisao  I. V.

Ne igramo prvi put međusobno, Mornar-Crikvenica je nasljednik starog kluba, dobro se poznajemo, kaže trener Kozale

Darko Dunato
Darko Dunato

 

Kozala je u nedjelju (18) domaćin prvog regionalnog prvoligaškog derbija ove sezone, u dvoranu Dinko Lukarić dolazi momčad Mornar-Crikvenice.

Međusobno igraju dvije momčadi sličnih mogućnosti, Kozala je u šest utakmica ostvarila jednu pobjedu (3) više od momčadi novog kluba koji prvi put igra prvu ligu.

- Mornar-Crikvenica pokazala je u dosadašnjim utakmicama da je odlična momčad, imala je malo pehova na početku. Tri utakmice izgubila je na jedan gol razlike, što znači da je sve te utakmice mogla i pobijediti da je bilo malo više iskustva i rutine. U utakmici protiv Karlovca pokazali su pravu snagu i potencijal. Utakmica na Kozali će sigurno biti neizvjesna kao i svaki lokalni derbi. Ne igramo prvi put međusobno, Mornar-Crikvenica je nasljednik starog kluba, dobro se poznajemo. Njihova je prednost iskustvo i kvaliteta Čupića i Huljina, s druge strane je naša poletna mladost pred kojom je rukometna budućnost, kaže trener Darko Dunato.

Kozala je sezonu počela u granicama očekivanja:

- Izgubili smo dvije utakmice protiv favorita u gostima, već mi je glupo pričati o tome tko nam fali. Kada se svi vrate, bit ćemo puno jači. I sada je neizvjesno u kojem ćemo sastavu igrati protiv Mornar-Crikvenice, idemo na pobjedu pa ćemo vidjeti. Realizirali smo sve što smo planirali. Do kraja ovog dijela sezone igra se pet utakmica, očekujemo nekih šest bodova. Gdje ćemo ih skupiti manje je važno, bitno je da budemo negdje u zlatnoj sredini, zaključuje Dunato.