Drago Žiljak: Podravka je nagrada, ali nama su važnije posljednje tri utakmice

Srijeda, 07. travnja 2021. 13:16 Napisao/la  KS

Drugo mjesto nam nosi zadovoljštinu da smo sezonu korektno odradili. Naročito uzmemo li u obzir sve što nas je pratilo ove sezone, ozljede, koronavirus, prekidi, kaže trener Zamećanki

Drago Žiljak
Drago Žiljak

Rukometašice Zameta u četvrtak u četvrtfinalu kupa dočekuju Podravku Vegetu (20 sati).

- Ovo je nagrada za ovu generaciju, nemaju cure baš priliku svaki dan igrati protiv Podravke. Pokušat ćemo pružiti što bolji otpor, predstaviti se u najboljem mogućem svijetlu, a naravno da nemamo nekih iluzija da smo blizu. Voljeli bismo korektno odigrati tu utakmicu, kazat će Drago Žiljak, trener Rukometašica Zameta.

Puno važnija od utakmice protiv Podravke Riječankama je ipak završnica sezone na drugoligaškom zapadu.

Do kraja sezone ostalo je odraditi još tri utakmice, teorija još uvijek dopušta mogućnost da se osvoji prvo mjesto, u praksi će to biti nemoguće, praktične šanse svedene su ispod minimuma nakon domaćeg poraza od Trešnjevke.

- Nama je trenutačno najvažnije do kraja sezone korektno odraditi tri utakmice što su nam preostale, u nedjelju imamo lokalni derbi s Liburnija-Opatijom, nakon toga gostujemo kod Arene i u zadnjem kolu nam dolazi Rudar. Ako nam se sve poklopi mogli bismo na kraju biti drugi. Rudar je u zaostaloj utakmici poražen od Lokomotive 2, sada u subotu se sve odlučuje jer igraju Trešnjevka i Rudar u Zagrebu. Ako Trešnjevka pobijedi bit će definitivno prva. Ako pak Rudar pobijedi Trešnjevku, mora pobijediti i nas da bi osvojili prvo mjesto, nastavit će Žiljak.

Zamećankama drugo mjesto na kraju sezone ne nosi promociju, ali...

- Drugo mjesto nam nosi zadovoljštinu da smo sezonu korektno odradili. Naročito uzmemo li u obzir sve što nas je pratilo ove sezone, ozljede, koronavirus, prekidi, ne prekidi... No, kada sezona završi sjest ćemo i vidjeti. Sve će ovisiti o tome s kojim fondom raspolažemo, u kojem ćemo smjeru ići. Neke cure smo već malo priključili, ekipu smo malo osvježili, imamo i Zamet 2 koji ove godine nije mogao igrati, sigurno bi neke cure više napredovale da je druga ekipa mogla igrati. No, kažem, sezona je bila takva kakva je bila.

Zametu je definitivno mjesto u elitnom razredu.

- Po statusu, prošlosti, rejtingu, Zamet mora biti u najelitnijem razredu. A sad, to što se sve odvijalo na ovakav način i tko je zbog toga kriv... Lani je bilo što je bilo, ova je godina bila protkana boleštinama i ozljedama, a za to te na kraju nitko ne pita. Realno, ove godine nemamo za čime žaliti, naravo pod uvjetom da odradimo ove tri zadnje utakmice kako treba. Ostvarimo li pobjede, a s obzirom na sve okolnosti, mislim da je drugo mjesto uspjeh, zaključit će Drago Žiljak.