Drago Žiljak: Svjesni smo da je Zamet veliki motiv Liburnija-Opatiji

Četvrtak, 14. listopada 2021. 17:02 Napisao/la  KS

Maksimalno ozbiljno ćemo ih shvatiti, svjesni smo da je Liburnija-Opatiji Zamet veliki motiv, kaže trener Zamećanki

Drago Žiljak
Drago Žiljak Foto: Kristian Sirotich

Lokomotiva 2, Zamet, Liburnija-Opatija i Rudar jedine su neporežene ekipe drugoligaškog zapada kod rukometašica, nakon ovog vikenda ta će se slika vjerojatno bitno izmijeniti.

Subota i nedjelja donose dva derbija, u nedjelju u Zagrebu (15 sati) sastaju se Lokomotiva 2 i Rudar, u subotu na Zametu pak Zamet i Liburnija Opatija (17).

- Kada god igramo protiv Liburnija-Opatije to je derbi, a naročito sada kada su Opatijke napravile jedan lijepi iskorak na početku sezone i pobjedom u Ivanić Gradu sigurno malo i iznenadile. Liburnija-Opatija tradicionalno je dobra ekipa, uvijek su protiv njih zanimljive utakmice i očekujem da će tako biti i sada, kazat će Drago Žiljak, trener Zameta.

Niti u predstojećem derbiju Zamet ne može računati na dvije igračice iz postave, Katje Mikolić i Nikoline Pleša neće biti još neko vrijeme.

- Katja sigurno neće biti među nama još dva, tri tjedna, Nikoline neće biti barem još tjedan dana. Drugo je sve OK, treniramo po našem planu i programu.

Prošle sezone Opatijke su na domaćem terenu iznenadile Zamećanke, taj neplanirani poraz sigurno je sada najbolje upozorenje Riječankama.

- Oni su naši sportski rivali, nadamo se dobroj utakmici i fer igri. Optimisti jesmo, nadamo se da ćemo to dobro odraditi. Nakon Ivanića ovo je za nas drugi snažniji test, maksimalno ozbiljno ćemo ih shvatiti, svjesni smo da je Zamet veliki motiv Liburnija-Opatiji  i tako ćemo se postaviti, zaključit će Drago Žiljak.