ŽRK Orijent u nedjelju protiv Senije otvara 2. ligu; Amela Hodžić: Nije tajna da idemo na prvo mjesto

Subota, 29. rujna 2012. 11:02 Napisao  Milan Kosanović

Od svojih suigračica očekujem da 60 minuta misle isključivo na rukomet, pruže svoj maksimum te da pobjedom uplovimo u novu sezonu, rekla je Hodžić

 

 

 

 

Pred rukometašicama Orijent Presoflexa nova je drugoligaška sezona. Igračice trenera Sanjina Lučičanina nakon epizode u Prvoj ligi vraćaju se na drugoligaške parkete kojima su harale proteklih nekoliko godina. Ekipa je doživjela određene promjene, u dresu Orijenta više nema Slavice Schuster i Ines Salopek, a u nedjeljnom susjedskom derbiju protiv Senije (3. maj, 18 sati) neće biti ni kadetske reprezentativke Ene Konte koja će zbog ozljede prsta pauzirati duže vrijeme.

Najiskusnija igračica Orijentašica, kapetanica Amela Hodžić jedna je od rijetkih koja se može pohvaliti da je u klubu od prvog dana. Upravo će Hodžić svojim iskustvom povesti mlađe suigračice u nove pobjede.

- Svjesne smo da se od nas kao povratnica u drugoligaško društvu puno očekuje, svi na nas gledaju kao na favorite lige i sigurno je da će sve ekipe imati veliki motiv da nas pobjede. Mi također imamo velika očekivanja i želimo dokazati koliko vrijedimo, rekla je u jednom dahu kapetanica Orijenta te nastavila:

- Pripreme smo odradile koliko-toliko dobro, neke igračice su napustile klub, neke su ozlijeđene, a ekipi su se priključile perspektivne kadetkinje. Nadam se da ćemo se posložiti do nedjelje i dobro funkcionirati na parketu, mišljenja je vanjska igračica Orijent Presoflexa.

-  Nije tajna da pucamo na prvo mjesto, cilj je ići na sve pobjede, a osobno smatram da posjedujemo kvalitetu za takvo što. Kao glavne konkurente za vrh prvenstvene ljestvice uz nas vidim Dugo Selo i Slogu, iako ne treba zaboraviti druge ekipe Lokomotive i Zameta koje mogu biti jako nezgodne ukoliko u sastav ubacuju igračice iz prve ekipe, dodala je rukometašica Orijenta.

-   Naravno da očekujem pobjedu, a od svojih suigračica očekujem da 60 minuta misle isključivo na rukomet, pruže svoj maksimum te da pobjedom uplovimo u novu sezonu. Utakmica će sigurno biti tvrda, kod nas se može očekivati mali grč jer smo povratnice u drugoligaško društvu, svi očekuju da lako dođemo do bodova, no mi smo svjesne da nikoga ne možemo pobijediti bez maksimalnog angažmana svih koji se nalaze u rukometnom zapisniku na strani Orijent Presoflexa, rekla je Hodžić te zaključila:

- Gošće su visoke i igraju 6-0 obranu, naši aduti u toj utakmici su brzina te čvrsta i agresivna obrana iz koje kontrama i polukontrama možemo doći do dva boda.