Međunarodni turnir pravosudnih momčadi završio pobjedom beogradskih pravnika

Petak, 25. listopada 2019. 09:22 Napisao/la  SC

Pojačana beogradska momčad pobjedom u finalu (4:0) uzvratila riječkim pravnicima za travanjski poraz (2:3) na stadionu Čukaričkog 

Četveroboj pravnika na Rujevici
Četveroboj pravnika na Rujevici

 

Na pomoćnom igralištu ispod istočne tribine stadiona na Rujevici odigrao se turnir u organizaciji udruge SD Pravnik, u kojoj participiraju riječki pravnici.

Na turniru su još sudjelovali pravosudni kolege iz Istre, Ljubljane i Beograda, pri čemu je srpska momčad zasluženo odnijela naslov najbolje momčadi turnira.

Njihov izbornik Nino Došen Majkić je nakon travanjskog poraza (2:3) od Riječana na stadionu Čukaričkog shvatio da samo s igračima iz beogradskog bazena ne može parirati Riječanima te je proširio konkurenciju u momčadi došavši u Rijeku s nekoliko pojačanja iz Kragujevca, pa se u finalu uspio osvetiti (4:0) Riječanima za nedavni poraz.

Što se tiče polufinala, Beograđani su bili bolji od Istrijana s 3:0 (Brdar 2, Kostić) dok su domaćini nadvisili slovenske kolege nakon boljeg izvođenja 11-eraca.

Precizni su bili Hrstić, Dukić i Kezić.

Treće mjesto pripalo je žuto-zelenima zahvaljujući hat-tricku raspoloženog Bojana Jovina (3:2), a u finalu je momčad iz Beograda bila dominantna uz pogotke Božovića, Brdara, Kostića i Konstantinovića.

Kurioziteta radi, valja istaknuti i jednu nesvakodnevnu situaciju.

Golman Kučerka branio je, osim dvije utakmice za svoju momčad (Istra), i dvije utakmice za Riječane kojima nije došao vratar, te tako u jednom danu na golu odradio ukupno 4 utakmice (160 minuta igre!).

U duhu hita Zdravka Čolića, „April u Beogradu“, sljedeći susret između Riječana (pojačanih sa par igrača Istre) i Beograđana (pojačanih sa par igrača iz Kragujevca) zakazan je za mjesec travanj, pogađate, u Beogradu.

ISTRA: Boljun, Rakić, D. Peruško, Franković, Sladaković, Rabar, Amidžić, Kučerka, Radulović, B. Jovin, I. Jovin, Radolović, Vrtačić, L. Peruško, Ban.
LJUBLJANA: Gruden, Zupan, Bele, Jakopič, Gazibegović, Bašelj, Andrenšek, Kenda, Samardžija, Bec, Pogačnik.
BEOGRAD: Lekić, Božović, Janičijević, Jovković, Konstantinović, Brdar, Kostić, Stevanović, Čorbić, Biševac, Ječmenica, Spahij, Dragoslavić, Došen.
RIJEKA: Kučerka, Hrast, Dobrović, Filipović, Đ. Markiš, S. Markiš, Carević, Kezić, Dukić, Buvinić, Hrstić, Pulić, Cvijetić, Antoninić, Vojković, Ferri.