Disc golf: Na Platku održano deseto državno prvenstvo

Srijeda, 28. rujna 2022. 15:22 Napisao/la  SC
Disc golf: Na Platku održano deseto državno prvenstvo

Na Platku se igralo 10. pojedinačno prvenstvo Hrvatske u disc golfu u organizaciji Disc golf kluba Eagle iz Rijeke i Hrvatskog flying disc saveza.

Za titulu prvaka Hrvatske borilo se 35 natjecateljica i natjecatelja u četiri kategorije kroz dva turnirska dana.

Pobjede su ostvarili Ćavar (FDK Zagreb) u juniorskoj, Mikić (DGK Varaždin) u veteranskoj, Gorički (FDK Zagreb) u ženskoj te Đurak (DGK Varaždin) u open kategoriji.

Riječaninu Tuhtanu (DGK Eagle) pripala je bronca u open kategoriji.

Tijekom dva turnirska dana igralo se u tri runde u kojima se 35 natjecateljica i natjecatelja iz 7 klubova borilo za titulu u četiri divizije - juniorskoj (MJ18), veteranskoj (MP40), ženskoj (FPO) te open (MPO).

Prvog dana natjecanja vrijeme je bilo naklonjeno igračima te su odigrane dvije runde po uglavnom suhom terenu.

U svim kategorijama vodila se neizvjesna borba za postolje, juniori su bili na samo tri bacanja razlike, a u veteranskoj kategoriji je čak četvero igrača lovilo prošlogodišnjeg pobjednika Mikića (DGK Varaždin).

Najveću prednost nakon dvije runde ostvarila je perspektivna Ana Gorički (FDK Zagreb) - čak 12 bacanja pred drugoplasiranom Geček (DGK Varaždin) dok je u Open kategoriji poveo Đurak (DGK Varaždin) ispred klupskog kolege Vuckovića te Tuhtana i Bošnjakovića (oba DGK Eagle, Rijeka) koji su zaostajali svega 4 odnosno 5 bacanja za vodećim.

Drugog dana natjecanja padala je jaka kiša uz mjestimičnu maglu te se po teškim uvjetima odigrala treća runda natjecanja u kojoj nije bilo promjena na vrhu.

Natjecanje je trebalo završiti finalnom rundom u svim kategorijama, međutim vodstvo turnira u dogovoru s natjecateljima odlučilo je da će se finale igrati samo u open kategoriji.

Nakon polusatne odgode zbog magle, finale je započeto, međutim zbog iznimno guste magle natjecanje je prekinuto te su pobjednici proglašeni prema rezultatima odigrane tri runde.

Disc golf sezona u Hrvatskoj nije gotova, do kraja godine igrat će se još 5 kola Hrvatske disc golf lige, a već sljedećeg vikenda (1.-2.10.) na rasporedu je Stonehill Open na terenu u Stubičkim Toplicama.

Zainteresirani za disc golf uvijek se mogu javiti u Disc golf klub Eagle putem Facebooka, Instagrama ili web stranice (www.dgk-eagle.hr).

Rezultati PH (PDGA):
Juniori: 1. Ćavar (FDK Zagreb), 2. Kruljac, 3. Mokricki (oba FDK Nova Gradiška)
Veterani: 1. Mikić (DGK Varaždin), 2. Ćavar (FDK Zagreb), 3. Zrinski (DGK Stubaki)
Žene: 1. Gorički (FDK Zagreb), 2. Geček (DGK Varaždin), 3. Šimenc (DGK Lagoda)
Open: 1. Đurak, 2. Vucković (oba DGK Varaždin), 3. Tuhtan (DGK Eagle)