Više od 70 polaznika na boćarskom kampu Platak 2023

Utorak, 05. rujna 2023. 16:46 Napisao/la  SC
Više od 70 polaznika na boćarskom kampu Platak 2023

Boćarski savez Primorsko - goranske županije tradicionalno, već 14. godinu za redom, uz potporu Zajednice sportova PGŽ organizirao je od 23. - 25. kolovoza 2023. ljetni boćarski kamp za mlade boćarice i boćare početnike, uzrasta do 14 godina u sklopu SRC Platak.

Okupilo se ukupno 74 polaznika od toga 7 polaznika pridružilo se s područja Zadarske županije.

Znanja i vještine prenosili su im županijski instruktor boćanja i kondicijski trener sportaša Sandro Gulja te licencirani treneri boćanja Dragan Vlaše, Dean Klarić, Anton Bučević, Ira Nimčević, Nikol Belasić i Nives Jelovica.

Predviđeni program bio je intenzivan, a radilo se na osnovama boćanja odnosno na tehnici bližanja i izbijanja, te osnovnim pravilima samog boćanja.

Kroz tri dana radilo se po tri sata prijepodne i poslijepodne, dok je između bila pauza za ručak i odmaranje.

Prehrana je bila organizirana u sklopu Velikog doma na Platku.

Kamp je bio idealna prilika da se u svrhu očuvanja tradicijskih sportova i igara prezentira i projekt "Boccia, pljočka and bulin - Next generation TSG", a u kojem Boćarski savez PGŽ sudjeluje kao jedan od partnera, a sve u svrhu očuvanja tradicijskih sportova i igara.

Boćarski sport pruža niz mogućnosti u razvoju djece i njihovom odrastanju, a samim prezentacijama želi se postići da se djecu kroz igru zainteresira za bavljenjem istim.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.