Najmlađe boćarice i boćari PGŽ-e odradili na Kastvu svoja prva natjecanja

Subota, 12. ožujka 2022. 22:04 Napisao/la  KS

Šezdeset najmlađih boćarica i boćara iz svih županijskih škola boćanja uživalo  u svom prvom javnom nastupu

Najmlađe boćarice i boćari PGŽ
Najmlađe boćarice i boćari PGŽ Foto: Kristian Sirotich

U organizaciji Boćarskog kluba Kastav i Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije u Boćarskom domu Slavko Stanić održano je jedinstveno natjecanje.

Dakle, na Kastvu se je okupilo 60 najmlađih boćarica i boćara iz svih županijskih klubova koje imaju svoje škole boćanja, natjecatelji u rasponu od osam do 15 godina, pritom još uvijek neregistrirani, dobili su prigodu prvi put javno prezentirati svoje umijeće i vještinu.

Organizacija natjecanja pokazala se kao pun pogodak, u Boćarskom domu Slavko Stanić vladala je atmosfera dostojna najvećih boćarskih natjecanja, s tribina prepunih mladih zaljubljenika u ovaj sport navijalo se srčano i žestoko, takvog se navijanja ne bi odrekle niti najbolje hrvatske boćarske ekipe.

Naravno, medalje za nastup na Kastvu osvojili su svi redom, svako je dijete poimence prozvano da dođe uzeti svoju medalju, a najboljima među najboljima pripali su i prigodni pehari.

Tako su u konkurenciji do osam godina titulu najboljih uzeli Fran Prša i Mauro Pauli, u konkurenciji od osam do deset godina najbolji su bili Lucija Matejčić i Frano Poropat, od deset do 12 godina dominirali su Luka Jakovašić i Sara Šokić, a od 12 do 15 godina Nika Matijević i Alex Saršon.

No, pobijedili su svi, uključujući i organizatore koji su došli na ovu sjajnu ideju kojom će zasigurno kod djece probuditi još veće zanimanje i interes za boćanje.

A nije naodmet naglasiti da je ovo samo prvo ovakvo natjecanje u nizu, od sada će se svaka tri mjeseca na drugom mjestu djeca dobiti prigodu okušati svoje znanje i odmjeriti snage s vršnjacima ne bi li vidjeli koliko su napredovali i što su novo naučili.

Čestitke i aplauzi svima!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.