Tomislav Frlan: Jedina obaveza momčadi je da ostanu ovako dobra klapa

Četvrtak, 18. studenog 2021. 11:46 Napisao/la  KS

Ima klubova u našem okruženju koji igrače plaćaju 40 tisuća kuna, a nama je to budžet. Svi dečki koji su tu igraju besplatno, volonterski, naglašava Vilim Žagar, osnivač BK Podhum

Boćarski klub Podhum
Boćarski klub Podhum Foto: Kristian Sirotich

Postoje od 1989. godine, posljednjih 20 godina u kontinuitetu igraju u prvoj ili drugoj ligi, 2001. godine osvojili su hrvatski kup, a još dva puta su igrali u finalu, a ako vam niti to ništa ne znači onda  će vam malo pomoći još jedan „hint“, jer možda i nisu toliko slavni koliko su – dobra klapa.

Boćari Podhuma u srijedu su se okupili na jednom prigodnom druženju povodom završetka prvog dijela sezone u Prvoj boćarskoj ligi – Sjever, koju su okončali na šestom mjestu, ali uzme li se u obzir da su zbog radova na svom terenu uglavnom gostovali, rezultat je u skladu s očekivanjima.

- Moglo je biti i bolje, ali zadovoljan sam kada je ovako kako je. Zadovoljan sam, složni smo, uživamo i borimo se. Rezultati su takvi kakvi jesu, ali ovi dečki su sjajni. Postoji kod nas jedno veliko zajedništvo, što svi koji dođu mogu vidjeti i osjetiti. Ambicije? Naravno da ambicije postoje, uvijek mislimo na najbolje, da nam je malo bolja financijska situacija računamo da bismo mogli igrati i Superligu, započet će Tomislav Frlan, predsjednik kluba u posljednje dvije i pol godine.

To što financijska situacija nije malo bolje ne znači da su boćari Podhuma, na čelu s s predsjednikom Frlanom, nezadovoljni.  

- Naravno da smo zadovoljni. Općina nam pomogne koliko može. Naravno da bismo bili zadovoljniji da dobijemo više,  ali moramo biti zadovoljni s ovim što imamo. Snalazimo se kako znamo, imamo nešto sponzora, prijatelja kluba koji nam pomognu uz ono što dobijemo od Općine. Najvažnije je da nam je momčad vrhunska i time sam najzadovoljniji.   Prvi dio sezone je završio, nastavljamo u četvrtom mjesecu, ali bit ćemo u velikoj prednosti jer samo dvije utakmice igramo na gostujućem terenu, sve ostalo smo domaćini. Morali smo mijenjati domaćinstva jer su kod nas bili radovi, ali sve u svemu smo zadovoljni. Na meni je da se potrudim momčadi osigurati sve šta je potrebno, a njihova je jedina obaveza da ostanu i dalje ovako dobra klapa kao što su sada, dodat će Tomislav Frlan.

Da Boćarski klub Podhum postoji najveći je krivac Vilim Žagar, koji svih ovih godina uspješno spaja naoko nespojive sportove, dizanje utega i boćanje.

- Počeo sam u Rječini davne 1983. godine, a onda sam došao na ideju da bismo mogli osnovati klub u Podhumu. I to je bilo 1989. godine. I tako već klapamo 32 godine. Ono što je važno naglasiti jest da od 2001. godine stalno igramo u prvoj ili drugoj ligi, a to ipak nešto govori o kvaliteti. Za nešto više od ovoga što imamo trenutačno treba i više novaca. Ima klubova u našem okruženju koji igrače plaćaju 40 tisuća kuna, a nama je to budžet. Svi dečki koji su tu igraju besplatno, volonterski, a dolaze kod nas i s Drenove, Dobreča..., Dean Biševac dolazi iz Zagreba i sam sebi plaća kartu. Po tom pitanju stvarno nemamo problema, naglasit će Žagar.

Žagar je uvjeren da će Podhum na kraju sezone biti u vrhu prvoligaškog sjevera, možda čak i odmah iza Svetog Jakova iz Jadranova, ekipe koja slovi apsolutno najvećim favoritom za ulazak u Superligu.

- Kod nas je počeo igrati Dario Pavia, kod nas je počeo igrati Alen Šestan, Roland Marčelja, Siniša Juretić... Svi ti dečki igraju po drugim klubovima i ponosni smo na njih, a mi ćemo primiti svakoga tko će doći i tko će se prilagoditi. Nekad je malo bolje, nekad je malo gore. Bili smo pobjednici kupa 2001. godine, još dva puta smo bili u finalu Kupa. Ljudi to možda i zaborave, ali mi imamo jako lijepe rezultate. Kada smo ušli u Prvu ligu, ušli smo s domaćim igračima u krugu tri kilometra, jedino nam je Fućak bio s Pašca. Čak smo jedne godine bili četvrti u Prvoj ligi. Imali smo rezultate dok smo mogli te dečke držati na okupu, ali i sadašnjim rezultatima smo zadovoljni. Uostalom, vjerujem da ćemo na kraju sezone biti treći, možda i drugi, zaključit će Vilim Žagar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.