Jubilarna godina, Boćarski savez bivše države osnovan 1952. godine u Rijeci

Ponedjeljak, 12. prosinca 2022. 12:30 Napisao/la  SC

Najavljena revijalna utakmica nekadašnjih i sadašnjih igrača Rikard Benčića i Vargona protiv selekcije PGŽ-a

Vargon je 2013. godine igrao finale Lige prvaka protiv BRB Ivrea
Vargon je 2013. godine igrao finale Lige prvaka protiv BRB Ivrea

Boćarski savez PGŽ i Boćarski klub Vargon prigodnom manifestacijom obilježavaju 70 godina organiziranog boćanja u Hrvatskoj i 70 godina postojanja boćarskog kluba Rikard Benčić, današnjeg Vargona.

Vrhunac proslave je revijalna utakmica između nekadašnjih i sadašnjih igrača boćarskog kluba Rikard Benčić/Vargon i selekcije igrača i igračica Primorsko-goranske županije, utakmica će se igrati 18. prosinca 2022. godine s početkom u 17 sati u boćarskom centru Podvežica.

Organizirano boćanje u Hrvatskoj počelo je u primorskom kraju, Boćarski savez bivše države osnovan je 1952. godine u Rijeci.

Boćanje je najtrofejniji hrvatski sport, prva zlatna medalja sa svjetskog prvenstva u samostalnoj Hrvatskoj pripala je boćanju, prvo zlato osvojio je Riječanin, Dinko Beaković.

Sjeverno-primorske županije prednjače kvalitetom boćanja te u radu s mladima, poseban naglasak stavlja se na žensko boćanje, najbolje u Hrvatskoj.

Boćarski savez PGŽ okuplja blizu 70 aktivnih boćarskih klubova, što ženskih što muških, s oko 1000 registriranih boćara i boćarica.

Rekreativno se boćanjem bavi barem još toliko stanovnika PGŽ-e.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.