Peto izdanje manifestacije Miće boćarice i boćari u akciji

Utorak, 17. listopada 2023. 18:58 Napisao/la  SC
Najbolji mići boćari i boćarice
Najbolji mići boćari i boćarice

U organizaciji Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije i Ženskog boćarskog kluba „Drenova-Rijeka" u boćarskom centru Podvežica, ijeka, održano je 5. izdanje boćarske manifestacije pod nazivom "Miće boćarice i boćari u akciji".

Samo natjecanje prilagođeno je mlađedobnom uzrastu do 15 godina (U-15) s područja PG županije, koji su tek napravili prve korake u boćanju, a odvijalo se u dvije discipline: preciznom bližanju i preciznom izbijanju, te u četiri uzrasne kategorije.

Natjecanju se odazvalo 90 boćarica i boćara iz županijskih klubova i škola boćanja i to Čavla, Škrljeva, Križišća, Bribira, Rijeke, Drenove, Kastva, Matulja, Lovrana, Marčelja i Klane.

Svi natjecatelji dobili su na dar kapu, a najbolji među najboljima dobili su pehar i priznanje ovisno o uzrasnoj kategoriji te ponajboljoj školi boćanja dodijeljen je pehar za najbolju ekipu.

Pehare i prigodne darove dodijelili su predsjednica Boćarskog saveza Grada Rijeke Renata Ševerdija, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ Miljenko Butković i potpredsjednik Ivan Sušanj.

Pobjednici po kategorijama,
U kategoriji do 8 godina:

precizno bližanje – Leo Martinčić (Bribir)
precizno izbijanje – Leo Martinčić (Bribir)

U kategoriji od 8 – 10 godina:
precizno bližanje – Niko Buterin (Sv.Rok-Klana)
precizno izbijanje – Franko Pavinčić (Sv.Rok-Klana)

U kategoriji od 10 – 12 godina:
precizno bližanje – Ana Vidas (Križišće)
precizno izbijanje – Helena Marinac (Sv.Rok-Klana)

U kategoriji iznad 12 godina:
precizno bližanje – Lorena Čolić (Kastav)
precizno izbijanje – Sara Matijević (Križišće)

Najbolja ekipa: Sv. Rok - Klana (fotografija ispod teksta)

Natjecanje je vodio Slobodan Marelja-Bošnjak uz nesebičnu pomoć svih trenerica i trenera unutar škola boćanja, koje su sudjelovale na manifestaciji

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.