Novi Vinodolski u znaku tradicijskih europskih sportova i igara

Četvrtak, 30. ožujka 2023. 18:42 Napisao/la  SC
Novi Vinodolski u znaku tradicijskih europskih sportova i igara

Prvi dani proljeća u Novom Vinodolskom rezervirani za edukaciju i prezentaciju europskih tradicijskih sportova i igara u organizaciji Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije

Osnovna škola „Ivana Mažuranića" iz Novog Vinodolskog, TZG Novog Vinodolskog i Boćarski klub „Povile" provedbeni su suradnici Boćarskom savezu PGŽ-a, partneru u Erasmus+ SPORT projektu "Boccia, pljočka and bulin - next generation TSG" koji teži očuvanju tradicijskih sportova i igara.

Događanje je okupio 40-ero djece uzrasta do 12 godina koji su se okušali u osnovama boćanja i pljočkanja, a prezentaciju sportova vodili su Sandro Gulja, županijski instruktor boćanja i licencirani boćarski treneri Nives Jelovica, Marina Svetić, Renata Ševerdija, Ingrid Mitić, Dean Klarić, Dragan Vlaše.

Djecu se educiralo o osnovama boćarske tehnike prilikom bližanja i izbijanja te osnovama pljočkanja. Ciljanim se aktivnostima želi potaknuti zainteresiranost djece za bavljenjem izvornim tradicijskim sportovima kao i prenijeti tajne tradicijskih igara.

Podršku malim Novljanima i njihovim edukatorima dali su i predsjednik Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije Miljenko Butković i direktorica TZ Grada Novog Vinodolskog Tena Peričić te partneri u samom projektu: Europski institut za razvoj sporta, kineziologiju i zdravlje u svojstvu koordinatora, Boćarski savez Primorsko-goranske županije, organizacija mladih Aktyvistai iz Litve te Rumunjski savez oine, ujedno član Europskog udruženja tradicijskih sportova i igara.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.