Vjekoslav Matetić: Ugodno sam iznenađen, dolazim iz maloga kluba koji postaje sve veći

Petak, 14. siječnja 2022. 00:19 Napisao/la  KS

Ponosan sam time što je vodstvo Hrvatskog boćarskog saveza prepoznalo stručni rad u našoj županiji, kaže novi izbornik seniora i direktor svih boćarskih reprezentacija

Karlo Šaban, Lovro Šipek, Vjekoslav Matetić i Filip Klarić
Karlo Šaban, Lovro Šipek, Vjekoslav Matetić i Filip Klarić

Vjekoslav Matetić novi je izboornik hrvatske muške seniorske boćarske reprezentacije, trener i jedan od osnivača kluba Sveti Jakov iz Jadranova, koji posljednjih godina niže nevjerojatne rezultate s mladim boćarima pritom je postavljen i za direktora svih reprezentacija Hrvatskog boćarskog saveza.

- Ugodno sam iznenađen! Dolazim iz male sredine, iz relativno maloga kluba koji postaje sve veći i veći i nakon nekoliko godina koliko sam bio pri reprezentaciji, novo rukovodstvo HBS-a me predložilo za te dvije funkcije. Nakon kraćeg razmišljanja prihvatio sam ovu izazovnu dužnost, čovjeku koji živi sport to je valjda kruna karijere. Morao sam malo razmisliti jer prvi put se uvodi dužnost direktora svih reprezentacija i kontrolirati sve reprezentacije. Kao svakome sportašu prije nastupa bilo je tu malo nervoze, započet će Vjekoslav Matetić.

U Matetićevom slučaju nije to bila ona negativna nervoza, čovjek koji je i kao trener u klubu i kao pomoćnik Čedi Vukeliću u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji, ali i kao izbornik U-23 reprezentacije ostvario zavidne rezultete nema razloga za nervozu.

- Definitivno sam odlučan dati sve od sebe. Naravno, pokušat ću uvesti i neke novine o kojima sada ne bih, ali želim opravdati povjerenje novog vodstva HBS-a i nadam se da ih neću razočarati, nastavit će Matetić.

Njegov plan i program je okvirno poznat.

- Ove godine hrvatsko boćanje ima jako puno toga u programu. Točan kalendar će zaživjeti početkom idućeg tjedna, ali znamo da ćemo imati europsko i svjetsko prvenstvo za seniore, svjetsko prvenstvo za mlađe kategorije, odnosno U-18 i U-23, djevojke imaju europsko prvenstvo, a imamo i svjetske igre mladih. Jako puno toga je ove godine, sve nam malo visi u zraku radi koronavirusa, ali nadamo se da će se sve to malo stišati i da ćemo krenuti zacrtanim putem. Aktivnosti će biti iznimno puno, a mi smo jedna od boćarskih velesila, javnost smo naučili na odlične rezultate i uvjeren sam da će u narednom periodu biti mnogih trenutaka za veselje, govori Vjekoslav Matetić

Matetić ostaje trener u Svetom Jakovu, ali...

- Vjerojatno ćemo se nešto malo morati reorganizirati, mi smo klub mladosti i ne samo po djeci već i po ljudima koji vode klub. Vjerujem da ćemo nastaviti normalnim putem. Evo, sada se igra povijesna prva kadetska liga, od desetak ekipa koje igraju tu ligu dvije ekipe su iz Svetog Jakova. A time se jako ponosim, kaže Matetić.

A ponosi se još jednom činjenicom:

- Ponosan sam time što je vodstvo Hrvatskog boćarskog saveza prepoznalo stručni rad u našoj županiji. Čedo Vukelić je pomalo svima nama veliki učitelj, primio sam puno toga znanja od njega, Dean Klarić je dobio veliku obavezu ali je zaslužio biti izbornik ženske reprezentacije jer je fantastičan način na koji on živi s tim djevojkama i koliko vremena provodi uz njih, a rezultati su lijepi i kvalitetni. Klarić raspolaže s plejadom mlađih cura koje će tek veseliti boćarske navijače svojim rezultatima. Nives Jelovica je postala izbornica juniorske reprezentacije, a to je jedan jako dobar potez. Nadam se da ćemo svi mi iz naše Županije ispuniti očekivanja, kaže čovjek koji se s pravom može smatrati jednim od začetnika novog vala hrvatskog boćanja, sporta koji se iz godine u godinu sve više otvara mladima.

Naime, Čedo Vukelić, Dean Klarić i Vjekoslav Matetić upravo su najpoznatiji po tome što su boćanje uspjeli približiti mladima i iz godine u godinu izbacuju nove asove.

- To je najveći dobitak našega sporta. Mi ćemo uskoro imati redovnu skupštinu u klubu i toliko se veselim toj skupštini jer ću morati podnijeti izvještaj o rezultatima koje će jako teško biti ponoviti u budućnosti. To su vrhunski rezultati naše mladosti. Prije nešto godina sam došao do zaključka da neće biti sreće ako se u naš sport ne krene uključivati veći broj djece. I to se sada pokazuje kod nekih klubova koji toga nemaju. Bez kvalitetnoga rada s mlađim uzrastima nema sreće. Ima klubova koji su se naučili samo zagrabiti u tuđe dvorište, ali toga više nema toliko. U svim tim klubovima nešto nedostaje, a to je ona prava sportska atmosfera. Ako konstantno nešto stvaraš onda  bačva nikad neće presušiti, zaključit će Matetić.

loading...