Dean Klarić: U 2022. godini želimo pozlatiti sva srebra iz 2021. godine

Petak, 31. prosinca 2021. 03:14 Napisao/la  KS

Sva važnija natjecanja smo završavali s porazima u finalima. Naravno da nije loše biti u finalu, ali malo nedostaje tog zlatnog štiha, kaže trener boćarica Škole boćanja Čavle

Sve generacije Škole boćanja Čavle na okupu
Sve generacije Škole boćanja Čavle na okupu Foto: Škola boćanja Čavle/Facebook

Ako netko može biti zadovoljan onim što mu je donijela 2021. godina, onda su to boćarice Škole boćanja Čavle.

Dean Klarić, trener Škole boćanja Čavle, osvrt na učinjeno započeo je s jednom malom opaskom:

- Ovo nam je bila srebrna godina, jer sve živo što smo osvajali bilo je srebrnog sjaja, sva važnija natjecanja smo završavali s porazima u finalima. Naravno da nije loše biti u finalu, ali malo nedostaje tog zlatnog štiha. Nema veze, nadam se da će 2022. godina biti bolja po tom pitanju. No, to je samo motiv više za iduću sezonu. Individualno, godinu je najviše obilježilo Svjetsko prvenstvo u talijanskom Alasiju, odnosno srebrne medalje Carroline Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak. Moram definitivno tu istaknuti mladu Doru Fućak, koja je u seniorskoj konkurenciji uzela medalje u pojedinačnim nastupima i pokorila juniorsku konkurenciju s pet medalja u šest disciplina. Ona je definitivno jedna od djevojaka koja je obilježila godinu, ako se nastavi pravilno razvijati, čekaju je jako lijepe stvari u budućnosti, kaže Dean Klarić.

Što od velikih natjecanja djevojke očekuje u 2022. godini?

- Iduće sezone je Europsko prvenstvo za žene, u kalendaru stoji i Svjetski kup. Svjetski kup će biti u  Francuskoj i to u mix disciplinama. Bit će mix krug, štafeta i precizno izbijanje. Ne znam kako će se to slagati dalje, prije desetak dana formiralo se novo vodstvo Saveza, dobili smo novog predsjednika HBS-a. Denis Peršić je do sada bio dopredsjednik, on je veliki radnik, dobili smo kvalitetnog čovjeka i vjerujem da će boćanje dalje ići u pravom smjeru.

Osvajanje titule klupskih prvakinja Hrvatske ove godine je jedan od prioriteta?

- Nadam se da će mlađe djevojke još malo stasati, a da ćemo sa starijim djevojkama tempirati formu onda kada nam bude trebalo. Nadam se da nas korona neće opet izbaciti iz kolosjeka kao lani, kada smo stalno počinjali i stajali, oni koji ne razumiju sport ne mogu si predočiti koliko je teško trenirati dva mjeseca, pa stati mjesec dana, pa onda opet krenuti. To je koma! Ali najveći motiv motiv i izazov su nam da pozlatimo sva srebra osvojena u 2021. godini, zaključit će Dean Klarić.

loading...