Kup Dobrinjštine u balanju, sastav Čižića uvjerljivo slavio

Ponedjeljak, 29. kolovoza 2022. 17:27 Napisao/la  SC
Kup Dobrinjštine u balanju, sastav Čižića uvjerljivo slavio

Nakon 12 godina posta Kup Dobrinjštine u balanju vraća se u - Čižiće!

Sastav Čižića uvjerljivo je u finalu 27. izdanja tradicionalnog i doista rariretnog otočkog natjecanja svladao sastav Kunpanije s Gabonjina (21:11, 21:9), stigavši do ukupno svoje druge titule i potvrdivši ispravnost svega onoga što posljednjih godina u tom mjestu radi kada je u pitanju razvoj boćanja (počevši od izgradnje novog joga pa do sustavnog rada s mladim naraštajima...).

U susretu za treće mjesto lanjski pobjednik Kras bio je bolji od Šila (21:15, 21:19). Završnica, održana na jogu u Rasopasnu, imala je i svoj produžetak, atraktivno natjecanje u izbijanju balina uz primamljivu nagradu - pršut.

Nije otišao daleko iz Rasopasna, tek do obližnjeg Gabonjina. I to zahvaljujući mirnoj ruci Nikole Grdinića - Mika (Kunpanija Gabonjin), koji je bio najuspješniji u konkurenciji čak 42 balača koliko ih je krenulo u "lov na pršut".

Ono najvažnije uslijedilo je nakon što je završio natjecateljski dio, druženje na placi ispred rasopašnjarske župne crkve koje je potrajalo dugo u noć. Doduše, prethodno su podijeljene nagrade.

Zahvale brojnim sponzorima, pokali trima prvoplasiranim ekipama uz uobičajenu pozdravnu riječ zadovoljnog načelnika općine Dobrinj Nevena Komadine.

Kao i svake godine Komadina je naglasio da je ovo natjecanje jedinstveno u ovom dijelu Hrvatske, u relativnoj brojem stanovnika maloj općini okupi uvijek veliki broj ekipa (ove godine natjecalo se 12 ekipa, 11 iz općine Dobrinj i sastav Sv. Vid Miholjice iz susjedne općine Malinska-Dubašnica), među njima i sve više mladih balača što je jamstvo da se tradicija neće zatrti.

Komadina se posebno zahvalio i Mjesnom odboru Rasopasno, te njihovim balačima, na dobroj organizaciji završnice, koja se spontano pretvorila u pučku feštu istekom kolovoza.

- Kada sam čuo da se finale igra u Rasopasnu nisam ni sumnjao da će sve zajedno biti odrađeno besprijekorno - kazao je Komadina na ponos predsjednika MO Rasopasno Ivana Šamanića i njegovih najbližih suradnika.

Sama završnica okupila je veliki broj balača, mještana općine Dobrinj i susjednih općina, ali i gostiju, stranaca, koji su mogli svjedočiti onome što je postao svojevrsni sportski brend ove krčke općine.

Čižićarima nije pripalo samo finale već i popularno treće poluvrijeme. Uz pjesmu su proslavili titulu za koju su zaslužni Marino Turčić, Igor Švob, Siniša Turčić, Zdravko Sršić i Marko Sršić. Vjekoslav Padavić, Miljenko Skender, Dominik Sršić i Gordan Krkljuš bili su dio pobjedničke postave iako u finalu nisu ulazili u igru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.